Ειδήσεις & Άρθρα επικαιρότητας για την εκπαίδευση

Με σχολή εγκληματολόγων απαντά στην εγκληματικότητα ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος

Συστήμα ηλεκτρονικής διαχείρισης της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων πρότεινε ο υπ. Παιδείας

Με σχολή εγκληματολόγων απαντά στην εγκληματικότητα ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος

Την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος εγκληματολογικών επιστημών και αντεγκληματικής πολιτικής, πρότεινε ο υπουργός Παιδείας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζοντας πως είναι αναγκαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας. Παράλληλα, κατά την ομιλία του στην 61η Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΑΕΙ στα Γιάννενα, πρότεινε και ένα σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

 Όσον αφορά στην πρόταση για την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος εγκληματολογικών επιστημών ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τόνισε ότι "οι προτάσεις αυτές γίνονται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και είναι κατανοητή η ανάγκη να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, ρεαλιστικά και μακροπρόθεσμα, όχι μόνο μέσω της καταστολής, αλλά και μέσω της πρόληψης, τα κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα και οι αιτίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη της εγκληματικότητας και της παρανομίας σε κρίσιμο ζήτημα των κοινωνικών σχέσεων και της κοινωνικής ειρήνης στην Ελλάδα".

Ο υπουργός Παιδείας πρότεινε και την εκπόνηση μελέτης και πιλοτικής εφαρμογής ενός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Σκοπός της μελέτης, σύμφωνα με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και να παραδοθεί ένα έργο, το οποίο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να απλοποιηθεί η διαδικασία της παράδοσης των συγγραμμάτων στους δικαιούχους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα να απλοποιηθεί και η διαδικασία αποζημίωσης των συγγραφέων και των εκδοτών.
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2022, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 27.06.2009 10:35:01
 
Αναγνώσθηκε 546 φορές