Διαφόρων Φορέων

Οφειλόμενη απάντηση στην «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΝ)

 

Το εργατικό κίνημα και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων της χώρας μας έδωσαν αυτές τις ημέρες μια σημαντική μάχη, στα πλαίσια ενός πολέμου που αφορά την ασφάλιση και τη σύνταξη, δηλαδή ζητήματα ύπαρξης για τη ζωντανή εργασία.

Σε κάθε μάχη, πολύ περισσότερο σε ένα πόλεμο, υπάρχουν φανεροί και αφανείς εχθροί των εργαζομένων. Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που με λαθεμένες συνειδητές ή ασυνείδητες ενέργειες υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες.

Ένας διάλογος λοιπόν με κριτικά χαρακτηριστικά στα πλαίσια της αριστεράς, των δυνάμεων δηλαδή που παλεύουν για τα εργατικά δικαιώματα, είναι όχι μόνο καλοδεχούμενος, αλλά και σημαντικός, γιατί αναγνωρίζει την παραπάνω αρχή.

Σήμερα πια μπορούμε ξεκάθαρα να πούμε, πως η άμεση ακύρωση του αντιασφαλιστικού νόμου περνούσε μέσα από τον ενιαίο πανεργατικό αγώνα με γενική απεργία (από ΓΣΣΕ – ΑΔΕΔΥ) καθ’ όλη τη διάρκεια που το σχέδιο νόμου συζητιόταν στην επιτροπή και την ολομέλεια της βουλής.

 

Η κριτική αναφορά μου στην «Αυτόνομη Παρέμβαση» έχει να κάνει με τα εξής:

1) Δεν υιοθέτησε την παραπάνω λογική που ήταν απολύτως αναγκαία για νικηφόρο αγώνα.

2) Η παραπάνω κριτική αφορά κυρίως την «Αυτόνομη Παρέμβαση», επειδή αυτή σχηματίζει πλειοψηφίες μαζί με την ΠΑΣΚ στις διοικήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ (Σημείωση: συγκρουσιακή λογική με την κυβέρνηση δεν έβαλε ούτε το ΠΑΜΕ εντός των Συνομοσπονδιών).

3) Κυρίως όμως η κριτική μου αναφέρεται στην πραξικοπηματική ακύρωση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, που ήταν: «Μονοήμερη απεργία την ημέρα κατάθεσης του σχεδίου νόμου στην επιτροπή της βουλής και μονοήμερη απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησής του στην ολομέλεια».

Και οι πιο αδαείς συνδικαλιστικά γνωρίζουν πως, μια απόφαση του Γενικού Συμβουλίου δεν μπορεί να ανατραπεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

 

Η «Αυτόνομη Παρέμβαση» λοιπόν έπρεπε:

α) να έχει συνείδηση ποια είναι η αξιοπιστία της συμμάχου της ΠΑΣΚ και να καταλαβαίνει πως χρεώνεται και τις δικές της ενέργειες (αν δεχτούμε πως η απόφαση ακυρώθηκε από ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).

β) Όφειλε να αποτρέψει το πραξικόπημα εντός της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, μη νομιμοποιώντας και καταγγέλλοντας οποιαδήποτε διαδικασία ακυρώνει αποφάσεις του Γεν. Συμβουλίου.

Αντί λοιπόν η «Αυτόνομη Παρέμβαση» να καταγγέλλει προθέσεις προβοκάτσιας εις βάρος της από συνδικαλιστές ή άλλες παρατάξεις ας φρόντιζε να αποτρέψει τις προβοκάτσιες που συντελέστηκαν εντός των Συνομοσπονδιών ΑΔΕΔΥ – ΓΣΣΕ εις βάρος των εργαζομένων και του αγώνα τους.

 

Για πλήρη ενημέρωση λάβετε υπόψη σας τις παρακάτω ανακοινώσεις:

1) Γενικό Συμβούλιο ΑΔΕΔΥ, Ναξάκης Αντώνης (22-02-2008)

2) Ο ρόλος των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ στη κρίσιμη φάση του αγώνα, Ναξάκης Αντώνης (09-03-2008)

3) «Αυτόνομη Παρέμβαση», Δελτίο Τύπου «Ας στοχεύσουν αλλού» (13-03-2008)

 

Αντώνης Ναξάκης, Χανιά 23-03-2008



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 24.03.2008 13:15:01
 
Αναγνώσθηκε 382 φορές