Πολιτείας & Πολιτικών κομμάτων

Ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την εκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου για το Νόμο-πλαίσιο, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο Νόμος-πλαίσιο πρέπει να αποσυρθεί. Την ευθύνη για τη συνέχιση της αναστάτωσης που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας, φέρει εξ ολοκλήρου η ίδια η κυβέρνηση.

-Η σύσταση της κατάργησης του Ασύλου αποτελεί «στίγμα» για την κυβέρνηση.

-Η εισαγωγή του μάνατζμεντ, οι «τετραετείς συμβάσεις» των ΑΕΙ με την πολιτεία- που σημαίνει ΑΕΙ υπό προθεσμία-, η «εξωτερική αξιολόγηση», ως κριτήριο μάλιστα για την χρηματοδότηση, είναι ουσιαστικά εισαγωγή των κριτηρίων της αγοράς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-Τέλος, η ουσιαστική αναθεώρηση του άρθρου 16, μετά την ακύρωσή της, επιδιώκεται να μπει από την πίσω πόρτα, με τον προτεινόμενο Νόμο -πλαίσιο.»


---------------------------------------------------------------------

«Την ώρα που οι φοιτητές, οι διδάσκοντες, οι οικογένειες βλέπουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, μετά τη θετική εξέλιξη που είχαμε σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, δυστυχώς ο Πρωθυπουργός λειτουργεί ως Νέρων, το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί κάτω από ένα σύνδρομο εκδικητικότητας, η κυβέρνηση λειτουργεί κάτω από το κόμπλεξ της ήττας και ανάβει νέα φωτιά στα Πανεπιστήμια".

Τη δήλωση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής να προχωρήσει ο Νόμος - Πλαίσιο για την ανώτατη εκπάιδευση.

Ο κ.Αλαβάνος ανέφερε ότι "εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νόμου-πλαίσιο, να ακούσει τη φωνή της λογικής, όπως αυτής των 4 πρυτάνεων των αρχαιοτέρων Πανεπιστημίων της χώρας, αλλά να γνωρίζει ότι, εάν θέλει αντιπαράθεση και εάν επιλέξει την αντιπαράθεση θα την έχει. Θα την έχει παντού και μέσα στο Πανεπιστήμιο και στην κοινωνία και στους δρόμους, και την ίδια τύχη που είχε το άρθρο 16 θα έχει και ο νόμος πλαίσιο".

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είχε συνάντηση με συνεργαζόμενες οργανώσεις και φορείς κατά της αναθεώρησης των άρθρων 24, 100 και 117 του Συντάγματος

Σε δήλωσή του ο κ. Αλαβάνος ανέφερε:

Η αναθεώρηση του άρθρου 24 συζητιέται σήμερα στη Βουλή. Είναι η δίδυμη αδελφή του άρθρου 16. Από τη μια έχουμε ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων. Εδώ έχουμε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δασών και δασικών εκτάσεων, που ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαφάνιση μεγάλου μέρους του δασικού πλούτου ή της άμυνας της χώρας μας απέναντι στα μεγάλα κλιματολογικά προβλήματα τα οποία δημιουργούνται αυτή την εποχή με το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Θεωρούμε αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη.Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τίποτα για το πού ζει ο πλανήτης που ζει η Ευρώπη, που ζει η Ελλάδα. Και είμαστε σίγουροι ότι με την ευαισθησία και την κινητοποίηση των πολιτών, παρά τις αντιστάσεις ορισμένων μικρών και μεγάλων συμφερόντων, τελικά η αναθεώρηση του άρθρου 24 δεν πρόκειται να περάσει».



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 20.02.2007 17:25:01
 
Αναγνώσθηκε 328 φορές