Διαφόρων Φορέων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ και

ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.

peaomde@gmail.com

http://www.freewebs.com/peaomde/

 


Την Παρασκευή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μπροστά στο ΥΠΕΠΘ το συλλαλητήριο των συμβασιούχων καθηγητών μουσικής της δημόσιας εκπαίδευσης που οργανώθηκε από την ΠΕΑΩΜΔΕ, με την στήριξη της ΟΛΜΕ και με  βασικά αιτήματα:



  • Την έκδοση του πίνακα και τον άμεσο διορισμό των 30μηνιτών συμβασιούχων μουσικών χωρίς εξαιρέσεις ειδικοτήτων και χωρίς καμιά περικοπή προϋπηρεσίας ( σε γενικά σχολεία, πρό κτήσης τίτλου, προϋπηρεσία εμπειροτεχνών κλπ).

  • Την κατοχύρωση της προϋπηρεσίας ως αποφασιστικού κριτηρίου πρόσληψης των αναπληρωτών και ωρομισθίων μουσικών ειδικοτήτων.

  • Την επέκταση του προβλεπόμενου από τον νόμο συστήματος διορισμών ( 60%από ΑΣΕΠ - 40% από ενιαίο πίνακα προϋπηρεσίας ) και στον κλάδο των μουσικών.

  • Την προοπτική διορισμού και των 18μηνιτών συμβασιούχων, που είναι και γενικό αίτημα της ΟΛΜΕ για όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών.

Το συλλαλητήριο θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει  μεγαλύτερη επιτυχία και μεγαλύτερη προσέλευση συναδέλφων. Επισημαίνουμε εδώ ότι ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΗΜΕΣ που, όχι συμπτωματικά, «διέρρεαν» τις τελευταίες μέρες, ότι δήθεν η ΟΛΜΕ δεν θα καλύψει, ή –στη συνέχεια– ότι τάχα το συλλαλητήριο δεν θα γίνει διότι «βγαίνει ο πίνακας!», όλα αυτά περιόρισαν την προσέλευση του κόσμου. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι προβοκάτσιες δεν προέρχονται μέσα από τον χώρο μας και εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, να ενημερώνονται και να δίνουν βάση ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!!


Στη συνάντηση με τα στελέχη του ΥΠΕΠΘ κ.κ. Αλεξανδρή και Ράμμα, την ΟΛΜΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δ.Γεώργας και ο Γεν. Γραμματέας Γρ. Καλομοίρης και την ΠΕΑΩΜΔΕ ο προσωρινός πρόεδρος Χρ.Συκιώτης και το μέλος του σωματείου Γ.Λαμέρας ( με ειδική εξουσιοδότηση από το Δ.Σ.).


Η Υπουργός και ο Υφυπουργός Παιδείας απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, παρά το ότι η συνάντηση είχε προαναγγελθεί από την ΟΛΜΕ.


Κατά την συζήτηση που έγινε με τον κ.Ράμμα και εξελίχθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, δηλώθηκε από την πλευρά του Υπουργείου ότι επίκειται μέσα σε ένα μήνα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τα θέματα λειτουργίας και στελέχωσης των μουσικών σχολείων, χωρίς να μας δοθούν λεπτομέρειες.


Ο κ.Ράμμας επέμεινε ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει τον διορισμό μας και διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα ρυθμιστεί με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία « κάποιοι θα είναι ευχαριστημένοι και κάποιοι, εκ των πραγμάτων, δυσαρεστημένοι ».


Επέμεινε, παρά τον έντονο αντίλογό μας, ότι οι ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΕΣ δεν πρόκειται να διοριστούν, διότι « δεν απασχολήθηκαν ως εκπαιδευτικοί αλλά ως …έκτακτοι συνεργάτες » και ότι όσοι από αυτούς έχουν ωδειακούς τίτλους θα διοριστούν βάσει της ειδικότητας του τίτλου τους, με προοπτική οι ανάγκες στα παραδοσιακά όργανα να καλύπτονται σταδιακά από τους αποφοίτους του ΤΕΙ Ηπείρου η άλλου Α.Ε.Ι..


Στο θέμα των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών ο κ.Ράμμας ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε σκέψη αλλαγής του υφισταμένου συστήματος πρόταξης των πανεπιστημιακών, ακόμα και με μηδενική προϋπηρεσία. Στις έντονες επισημάνσεις μας ότι δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα με τη απομάκρυνση συναδέλφων με οικογένειες και υποχρεώσεις από την εκπαίδευση, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς και εμπειρίας, δήλωσε – σχεδόν κυνικά – ότι το πρόβλημα δεν αφορά το Υπουργείο και ότι ο νόμος επιβάλλει την πρόταξη των τυπικών προσόντων και όχι της προϋπηρεσίας! Μία μεταβατική ρύθμιση που θα μπορούσε να αμβλύνει τις επιπτώσεις από τις αλλαγές στο χώρο της μουσικής παιδείας,- πρακτική συνηθισμένη άλλωστε, όταν συμβαίνουν ριζικές και επώδυνες ανατροπές στην κοινωνική και οικονομική ζωή – δεν  τίθεται καν υπό συζήτηση από την πλευρά του ΥΠΕΠΘ, σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του κ.Ράμμα !


Συμπερασματικά:


Η επικείμενη ρύθμιση φαίνεται ότι θα είναι αποσπασματική, ανεπαρκής και άδικη για μεγάλο αριθμό 30μηνιτών συναδέλφων , ανακόλουθη με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για λύση του προβλήματος των συμβασιούχων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς,  κοινωνικά ανάλγητη για τους συναδέλφους με προϋπηρεσία μικρότερη των 30 μηνών  και αμφίβολης αποτελεσματικότητας ως προς την λειτουργία των μουσικών σχολείων, που στηρίζεται – χρόνια τώρα – στην προσφορά και εμπειρία όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.


Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!



ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ!

 


Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ θα αναλογιστεί τις ευθύνες της, θα αξιολογήσει ορθώτερα τα πράγματα και θα καταλήξει σε λύσεις καθαρές, ολοκληρωμένες, δίκαιες και εφαρμόσιμες, που δεν θα δημιουργούν κοινωνικά ζητήματα και δεν θα αποδιοργανώνουν τη λειτουργία των σχολείων.

 


Καλούμε τους πανεπιστημιακούς συναδέλφους και ιδιαίτερα τις ηγεσίες των συλλόγων τους να αγωνιστούν για την διεύρυνση και ανάπτυξη της υποβαθμισμένης μουσικής παιδείας στη χώρα μας, αντί να μάχονται απλά για το…μοίρασμα της πίττας! Γιατί η Ιστορία μας διδάσκει οτι η ζωή κάνει κύκλους και όταν θα πετάγονται αυτοί στο περιθώριο δεν θα βρεθεί κανείς να τους στηρίξει. 


Από την πλευρά μας δηλώνουμε αποφασισμένοι να επιμείνουμε στις θέσεις μας , να τις υπερασπιστούμε με όλα τα νόμιμα μέσα και καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να διαφυλάξουν την ενότητα του κλάδου.
 
Το προσωρινό Δ.Σ. της Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 21.04.2006 14:00:51
 
Αναγνώσθηκε 838 φορές