Φορέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε.
«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ
ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΩΔΕΙΩΝ
ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ »,
peaomde@gmail.com

 

 

 

Προς:

 

ΥΠΕΠΘ

-        Υπουργό κ. Μ. Γιαννάκου

 

 

-                Υφυπουργό κ. Γ. Καλό

-                     Yφυπουργό κ. Σ. Ταλιαδούρο

 

-        Γεν. Γραμματέα κ. Α. Καραμάνο

 

-        Ειδικό Γραμματέα κ. Κ. Ράμμα

 

-        Δνση ΣΕΠΕΔ - Τμήμα Δ’

          Αισθητικής Αγωγής – Μουσικά           Σχολεία

 

-        Καλλιτεχνική  Επιτροπή

 

-        Δ/νση Προσ/κού Δ.Ε., τμήμα Α’

Κοινοπ.:

 

ΟΛΜΕ

-        Πρόεδρο  και μέλη Δ.Σ.

 

 

 

                                                                                                         

 

ΘΕΜΑ: Μονιμοποίηση Συμβασιούχων Καθηγητών Μουσικών Σχολείων – Προσλήψεις αναπληρωτών και άλλα θέματα .

 

 

 

 

 

Οι σαφείς προεκλογικές και προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τερματισμό της ομηρίας των συμβασιούχων είχαν γίνει δεκτές με ενθουσιασμό και ανακούφιση από τους καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων, που επί 15 χρόνια προσφέρουν σημαντικό έργο, κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες και με μόνιμη την ανασφάλεια και το άγχος της επιβίωσης.

 

 

 

 Ο νόμος για το 30μηνο (άρθρο 6 Ν.3255/2004) μπορεί να αποτελεί το αντιστάθμισμα για την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την εφαρμογή του Π.Δ.164/2004 (« Παυλόπουλου»). Θεωρήθηκε όμως από τους 30μηνίτες συναδέλφους συμβασιούχους μουσικούς μια καλή αρχή για λύση της χρόνιας ομηρίας τους και προιώνιζε μια ανάλογη δίκαιη στάση και για τα κριτήρια στις κατ’ έτος προσλήψεις των υπολοίπων συμβασιούχων.

 

Κοντεύουν δύο χρόνια απο την ψήφιση του νόμου στην Βουλή και η ίδια αρχή που τον πρότεινε, το ΥΠ.Ε.Π.Θ., δεν τον εφαρμόζει για την ειδικότητά μας. Είναι προφανές ότι θα πρόκειται για «διπλό» αποκλεισμό μας, ήτοι για  ευθεία παραβίαση της κοινοτικής οδηγίας 1999/70 περί συμβασιούχων !

 

Όταν έχουν μονιμοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2005 οι συνάδελφοι όλων των υπόλοιπων – πλην ΤΕ και ΔΕ - ειδικοτήτων στην Εκπαίδευση, είναι αδιανόητο ο κλάδος των μουσικών «μυστηριωδώς» να εξαιρείται!  Σε τι είδους πιέσεις υποκύπτει η ηγεσία του Υπουργείου ώστε να μην ενεργοποιεί νόμο του κράτους για μια συγκεκριμένη μόνον ειδικότητα; Ποιούς εξυπηρετεί αυτή η στάση; Πάντως όχι την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων και την προσπάθεια μας να τα στηρίξουμε εδώ 15 χρόνια με μόνη την συμπαράσταση των μόνιμων συναδέλφων και μόνη επιβράβευση την αναγνώριση της δουλειάς μας από τους μαθητές μας και τους γονείς τους!

 

 

 

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!!

 

Υπενθυμίζοντας τις θετικές για τα αιτήματά μας αποφάσεις της ΟΛΜΕ [Α.Π.961/22.6.2004, Α.Π.1900/29.3.2005 και Α.Π.2023/13.5.2005), την πρόσφατη δικαίωσή μας, σε α’ βαθμό, από την ελληνική δικαιοσύνη (απόφαση765/2005 Πρωτοδικείου Αθηνών) καθώς και την από 22-6-2005 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ., η οποία (σελ.11) ρητά επιτρέπει τον διορισμό των 30μηνιτών στα Μουσικά Σχολεία, βηθώντας στελέχη του ΥΠΕΠΘ να άρουν νομικές ενστάσεις, επιχειρήματα και τυχόν αμφιβολίες,

 

 

ΖΗΤΟΥΜΕ:

 

 

  1. Όπως ορίζει ο νόμος, να μονιμοποιηθούν ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ όλοι οι 30μηνίτες συμβασιούχοι καθηγητές μουσικών ειδικοτήτων στα μουσικά σχολεία.
  2. Να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση και οι εμπειροτέχνες παραδοσιακών οργάνων που δεν κατέχουν, ελλείψει αναγνωρισμένων τίτλων στις ειδικότητές τους, κάποιον  «συνεκτιμώμενο» τίτλο άλλης μουσικής ειδίκευσης, όπως και όσοι 30μηνίτες  εμπειροτέχνες απέκτησαν μεταγενέστερα τον σχετικό τίτλο και δεν συμπληρώνουν, από την κτήση του τίτλου και μετά, το 30μηνο.
  3. Να συμπεριληφθούν και οι συνάδελφοι μουσικοί που συμπλήρωσαν ένα μέρος της 30μηνης προϋπηρεσίας τους σε γενικά σχολεία.
  4. Όπως ορίζει ο νόμος, να ισχύσει το σύστημα διορισμών που προβλέπεται από τον Ν.3027/2002 (και ήδη από τον Ν.3255/2004) , ήτοι 60% από τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ και 40% από ενιαίο πίνακα προϋπηρεσίας, για τους μελλοντικούς διορισμούς σε θέσεις μουσικών ειδικεύσεων όπως ισχύει σε όλες τις ειδικότητες στην Εκπαίδευση.

 

5.     Ρύθμιση για άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που συμπλήρωσαν  18μηνη προϋπηρεσία στις 30-6-2004, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη το είδος των συμβάσεων (αναπληρωτής ή ωρομίσθιος), ο αριθμός των συμβάσεων, το χρονικό διάστημα διακοπής των συμβάσεων καθώς  και  αν αυτές είναι διαδοχικές ή όχι. Στη ρύθμιση αυτή να συμπεριληφθούν όλοι οι κλάδοι και όλες οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών με βάση μόνο την προϋπηρεσία τους.

 

Προσλήψεις στα Μουσικά Σχολεία

 

Επί πλέον, όσον αφορά τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων στα μουσικά σχολεία, αναγνωρίζουμε ως θετικά βήματα την αποκλειστική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και την πρόσληψη αναπληρωτών σε πλήρη κενά, που υπήρξαν πάγια αιτήματά μας.

 

Εν όψει του επόμενου σχολικού έτους 2006-2007 , επισημαίνουμε όμως ότι:

 

·   Η πρόταξη αποφοίτων Πανεπιστημίων ακόμα και με μηδενική προϋπηρεσία απομακρύνει, άδικα και παράλογα, συναδέλφους με μεγάλη προϋπηρεσία και αποδοχή από τα Μουσικά σχολεία.

 

 ΖΗΤΟΥΜΕ ενιαίους πίνακες προϋπηρεσίας με προτίμηση των πανεπιστημιακών μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας στη προϋπηρεσία.

 

 

·   Η πρακτική της κατάτμησης λειτουργικών κενών δεν εξέλιπε ούτε και φέτος.

 

 ΖΗΤΟΥΜΕ την πλήρη εφαρμογή του άρθρου 17 του  Ν.1566/1985. Οι διαθέσιμες πιστώσεις αναπληρωτών να εναρμονίζονται με την εφαρμογή του νόμου και όχι το αντίστροφο!

 

·   Η πρόσληψη των ωρομισθίων και αναπληρωτών γίνεται πάγια 2 και 3 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ η κατάθεση των δικαιολογητικών για πρόσληψη να γίνεται τέλη Ιουνίου του σχολικού έτους έτσι ώστε έγκαιρα να βγαίνουν οι πίνακες. Έτσι οι προσλήψεις θα γίνονται στην αρχή του σχολικού έτους και όχι 2 και 3 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων.

 

·   Οι υποψηφίοι συμβασιούχοι έχουν την δυνατότητα προτίμησης στα Μουσικά Σχολεία μίας μόνο περιφέρειας. Αυτό περιορίζει τις επιλογές τους και την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από σχολεία άλλης περιφέρειας που μπορεί να τους έχουν ανάγκη.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ στην κατάθεση των δικαιολογητικών να έχουν δυνατότητα επιλογής σε Μουσικά Σχολεία πέρα των δύο περιφερειών. 

 

 

 

·   Η πρακτική να λαμβάνουν οι ωρομίσθιοι τον πρώτο τους μισθό 10 και 12 μήνες μετά την πρόσληψή τους προσβάλει τις στοιχειώδεις αρχές εργασίας.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ την διευθέτηση και επίσπευση των διαδικασιών μισθοδοσίας των ωρομισθίων.

 

·   Ο θεσμός της ωρομίσθιας εργασίας στη Δημόσια Εκπαίδευση είναι θεσμός ντροπής και εκμετάλευσης .

 

ΖΗΤΟΥΜΕ την κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.

 

·   Προβλέπεται ότι αναπληρωτής που προσλαμβάνεται από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και δεν παρουσιάζεται να αναλάβει υπηρεσία διαγράφεται  από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται και για τα δύο επόμενα.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ Να τροποποιηθεί η διάταξη του νόμου 3149/03 άρθρο 13 παρ. 45α, με την οποία Η διαγραφή από τον ενιαίο πίνακα να ισχύει μόνο για το σχολικό έτος κατά το οποίο αδυνατεί να αναλάβει υπηρεσία.  

 

·   Τέλος, οι πολύτεκνοι συμβασιούχοι συνάδελφοι περιμένουν ακόμα τον διορισμό τους βάσει της παραγρ.3 του άρθρου 6 Ν.3255/2004, ρύθμιση την οποία το ΥΠΕΠΘ, αρνείται μέχρι τώρα – ειδικά και επιλεκτικά για τους μουσικούς – να εφαρμόσει.

 

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠ.Ε.Π.Θ. ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ Ν.3255/2004 ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ 18ΜΗΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΜΑΣ.

 

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΣΑ!

 

 

Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε. 

Προσωρινό Δ.Σ.



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 28.03.2006 00:00:00
 
Αναγνώσθηκε 724 φορές