Φορέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Π.Α.Σ.Κ.


ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  Δ.Ε.   Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ


 


   Χαιρετίζουμε τις λαϊκές κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες βδομάδες στη Γαλλία κι έχουν ως στόχο το νόμο του πρωθυπουργού Ντε Βιλπέν.


  Έναν νόμο κατάπτυστο σύμφωνα με τον οποίο, όσοι προσλαμβάνονται για εργασία και είναι σε ηλικία μικρότεροι των 26 ετών, την πρώτη διετία της απασχόλησής τους, μπορούν ν’ απολυθούν από τον εργοδότη τους αναιτιολογήτως !!!!


  Ο νόμος αυτός νεοφιλελεύθερης έμπνευσης και προοριζόμενος να αντιμετωπίσει την ανεργία των νέων!!!! -σύμφωνα με τους εμπνευστές του- είχε ως αποτέλεσμα το ξεσηκωμό 1.000.000 πολιτών που ενωμένοι αγωνίζονται μέχρι τη στιγμή αυτή εναντίον του νόμου-τερατουργήματος της παγκοσμιοποιημένης νεοφιλελεύθερης καταιγίδας.


  Η ενότητα αυτή του Γαλλικού λαού, αλλά και η ενότητα των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας, πρέπει να αποτελέσουν ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του ΣΕΒ, των κερδοσκόπων Τραπεζιτών και της Κυβερνητικής ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της εργασίας και της Παιδείας.


  Η κατάργηση του 8ωρου, η μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η διαφαινόμενη κατάργηση της μονιμότητας (αναπληρωτές- ωρομίσθιοι), η ανεργία και η ακρίβεια δεν αφήνουν άλλα περιθώρια ανοχής και αντοχής.


  Η ενότητα αυτή των εργαζομένων γύρω από τα συνδικάτα, η μαζικότητα των συγκεντρώσεων του εκπαιδευτικού κόσμου , αποτελούν την απάντηση στο διασπαστικό ρόλο που επιχειρεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΕΣΑΚ – ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών. Πρέπει να πάψει να παίζει το παιχνίδι του κομματικού χώρου που εκφράζει χρησιμοποιώντας τη σημαία της αυθεντικής και μοναδικής εκπροσώπησης του συνδικαλιστικού κινήματος. Αντίθετα γίνεται κολαούζος των πιο αντιδραστικών μέτρων, ώστε να δικαιολογεί κατόπιν το λόγο της ύπαρξής της.


 


 


·        Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ


·        ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ. 


                                                                                             Μάρτης 2006


 



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 21.03.2006 16:54:53
 
Αναγνώσθηκε 675 φορές