Φορέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΑΣΚ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ                                                               Πάτρα 13-2-2006

Α΄ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ

 

                    ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ......

                    ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ (!!)

 

            Μετά απο 6 συνεδριάσεις η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ψήφισε τον υποψήφιο της ΔΑΚΕ στη θέση του Προέδρου της Α΄ΕΛΜΕ Αχαίας. Ο υποψήφιος της ΠΑΣΚ πήρε 2 ψήφους και της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ψήφο.Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, παρ’ ότι στις προηγούμενες συνεδριάσεις αλληλοψηφιζόταν (!) με την  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ προβάλλοντας μάλιστα και πλαίσιο αρχών , στην 6η συνεδρίαση έδωσε «λειτουργική» ψήφο στη ΔΑΚΕ, όπως τη χαρακτήρισε, χωρίς καμμία προγραμματική δέσμευση.

 

            Η ΠΑΣΚ, απο την 1η συνεδρίαση ,πρότεινε συγκρότηση σε προοδευτική κατεύθυνση , απο τις παρατάξεις που έχουν κινηματική λογική και έχουν ψηφίσει τα ντοκουμέντα του 12ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ (Ιούνιος 2005)και τις αποφάσεις της Γ.Σ. των Προέδρων (Νοέμβρης 2005) . Πρότεινε επίσης ένα  δεσμευτικό κείμενο 10+10 σημείων γενικού και τοπικού χαρακτήρα , ως πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.Για να εξασφαλισθεί  δε η πολιτική ισοτιμία με τις άλλες παρατάξεις, υποστήριξε και την εναλλαγή στη θέση του Προέδρου είτε μέσα στη φετινή θητεία ,είτε 1+1 θητεία(φέτος και του χρόνου) με τις άλλες δυνάμεις. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.

 

            Είναι όμως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εξέλεξαν Πρόεδρο , αρνούνται να συμπληρώσουν τις άλλες θέσεις του προεδρείου,εγκαλώντας μάλιστα την ΠΑΣΚ και τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ γιατί δε συμμετέχουν σ’αυτό. Κάτι τέτοιο όμως είναι ευθύνη αυτών που εξέλεξαν τον Πρόεδρο και όχι αυτών που είχαν θέση για «άλλη» συγκρότηση.Αποτέλεσμα αυτού του πρωτοφανούς πολιτικού τυχοδιωκτισμού ήταν να μη συγκλιθεί Γ.Σ. της ΕΛΜΕ και να μη συζητηθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ, ενόψει της Γ.Σ. των Προέδρων το Σάββατο 11-2-2006. Έτσι η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαίας , η οποία διαθέτει 14 ψήφους στην ολομέλεια των Προέδρων, ήταν απούσα. Επίσης αποτελεί σημείο αναφοράς στα συνδικαλιστικά χρονικά το γεγονός ότι ενώ έχει εκλεγεί Πρόεδρος,  εξακολουθεί να προεδρεύει στο Δ.Σ. ο πλειοψηφών σύμβουλος της ΔΑΚΕ, υποτιμώντας και απαξιώνοντας τη θεσμική θέση του Προέδρου, παρά τις ενστάσεις και αντιδράσεις της ΠΑΣΚ.

 

            Η συμπόρευση ΔΑΚΕ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην Αχαία δεν είναι τωρινή.Το Μάρτη του 2005 ,ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ (ΔΑΚΕ) και ο Γραμματέας (ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) αποχώρησαν απο τη Γ.Σ. των Προέδρων χωρίς να ψηφίσουν, ενώ είχαν εξουσιοδοτηθεί , την επικρατούσα απεργιακή κινητοποίηση,προφασιζόμενοι ότι θα έκλεινε το πάρκινγκ που είχαν το αυτοκίνητό τους! Τον Απρίλη του 2005 ΔΑΚΕ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ,υλοποιώντας παρασκηνιακή συμφωνία τους , άλλαξαν τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ στη Νομαρχιακή και Δημοτική Επιτροπή Παιδείας , ανατρέποντας προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ.

 

            Αυτό το κλίμα είναι σαφές ότι εξυπηρετεί τη ΔΑΚΕ , η οποία παίζοντας το ρόλο του «Υπηρέτη των 2 Αφεντάδων», δηλαδή Κυβέρνησης και Διοίκησης, απαξιώνει καθημερινά τη συλλογική δράση , εξουδετερώνει τις όποιες αντιστάσεις υπάρχουν ακόμα στο κλάδο προσφέροντας μια «βελούδινη συμπολίτευση» στον πολιτικό της φορέα.

 

            Την ώρα που εκδηλώνεται μια άγρια κυβερνητική επίθεση σ’όλα τα μέτωπα με πάγωμα μισθών , ακρίβεια , ανεργία , άνοιγμα του ασφαλιστικού, άρση της μονιμότητας , αθέτηση των υπεσχημένων, επέλαση των «γαλάζιων παιδιών» η τοπική συμπόρευση ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ένα στόχο έχει: την απομόνωση της ΠΑΣΚ και την οικοδόμηση μιας πολιτικής συμμαχίας , η οποία εξ αντικειμένου βοηθά την παραπαίουσα κυβερνητική πολιτική. Άραγε σε άλλες ΕΛΜΕ της χώρας ,όπου η ΠΑΣΚ υπολείπεται αριθμητικά των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ,με ποιά πολιτική νομιμοποίηση οι τελευταίες ζητούν απο την ΠΑΣΚ ψήφο για συγκρότηση προοδευτικών προεδρείων ;

 

            Η ΠΑΣΚ , σταθερά και αταλάντευτα , θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του κλάδου και των συναδέλφων , έξω από αυτή τη λογική, μη παρέχοντας συγχωροχάρτια σ’ αυτούς που λειτουργούν ως δεκανίκια της κυβερνητικής πολιτικής. Από  θέση πλέον ευθύνης μέσα στο Δ.Σ. θα παλέψει με τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει καταθέσει ώστε να κινηθεί αυτό σε μια άλλη πορεία που να υπηρετεί τον κλάδο και τις διεκδικήσεις του. 



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 13.02.2006 17:20:01
 
Αναγνώσθηκε 804 φορές