Ωράριο - Μισθοδοτικά - Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ 

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕ∆ΙΑΣΜΟΥ

 

 

Α.Π.: 437

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ∆ΩΝ

ΑΚΑ∆ΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2005-2006

 

«ΦΥΛΟ και ΝΕΑ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»

 

 

To Τµήµα Επιστηµών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασµού του Πανεπιστηµίου Αιγαίου προσκαλεί όσους/ες ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα για ένταξη, κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2005-2006, στο Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΦΥΛΟ και ΝΕΑ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ», το οποίο οδηγεί σε:

Μεταπτυχιακό ∆ίπλωµα Ειδίκευσης (Μ.∆.Ε.) ή/και

∆ιδακτορικό ∆ίπλωµα (∆.∆.)

 

Ι. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ∆ΙΠΛΩΜΑ ΕΙ∆ΙΚΕΥΣΗΣ (Μ. ∆. Ε.)

To Πρόγραµµα, στοχεύει στην µεταπτυχιακή εξειδίκευση επιστηµόνων σε θέµατα µελέτης: «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνίας της Πληροφορίας», και ειδικότερα στην εκπαίδευση στελεχών εξειδικευµένων σε σύγχρονα θέµατα: (i) Φύλου (ισότητας, mainstreaming), (ii) Nέων Mορφών Απασχόλησης (τηλε-εργασία, µερική απασχόληση, άτυπες µορφές απασχόλησης, κλπ.), και (iii) Νέων Μορφών Εκπαίδευσης (εκπαίδευση από απόσταση, δια βίου εκπαίδευση, εκπαίδευση ενηλίκων, επαγγελµατική κατάρτιση, κλπ.), (iv) στα πλαίσια της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Γνώσης.

Η τυπική διάρκεια του ΠΜΣ για τη λήψη Μ.∆.Ε. είναι τρία (3) ακαδηµαϊκά εξάµηνα και περιλαµβάνει: 

1. Ετήσιο Κύκλο Μαθηµάτων θεωρίας και ερευνητικής µεθοδολογίας, που θα διεξάγονται κατά κύριο λόγο από απόσταση, σε συνδυασµό µε έναν ικανό αριθµό δια ζώσης µαθηµάτων στην έδρα του ΠΜΣ στη Ρόδο,

2. Θερινό κύκλο σεµιναριακών µαθηµάτων µε επισκέπτες καθηγητές από άλλα πανεπιστήµια του εσωτερικού και του εξωτερικού, 

3. Πρακτική άσκηση ή/και Έρευνα των φοιτητών/τριών στο πεδίο και 

4. Συγγραφή ∆ιπλωµατικής Εργασίας.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ για Μ.∆.Ε.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Τµηµάτων σχετικών µε το αντικείµενο του ΠΜΣ, των ΑΕΙ της ηµεδαπής ή αντίστοιχων ΑΕΙ της αλλοδαπής, αναγνωρισµένων από το ∆ΙΚΑΤΣΑ, και των αντίστοιχων Τµηµάτων ΤΕΙ, σύµφωνα µε τις προϋποθέσεις του άρθρου 16 του Ν. 2327/95.  Προϋπόθεση εισαγωγής είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (τόσο στην κατανόηση της βιβλιογραφίας, η οποία στο µεγαλύτερο µέρος της είναι αγγλόφωνη, όσο και για την παρακολούθηση των επισκεπτών καθηγητών από τα συνεργαζόµενα ιδρύµατα).

Ο αριθµός των εισακτέων στο πρόγραµµα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε σαράντα (40) για το Μ.∆.Ε. Σε περίπτωση ισοβαθµίας, µετά από έγκριση της Γ.Σ.Ε.Σ., µπορούν να εισάγονται οι ισοβαθµήσαντες. Πλέον του προβλεπόµενου αριθµού των επιτυχόντων, γίνονται δεκτοί στο Μ.Π.Ε. ως υπεράριθµοι:

α)  Πτυχιούχοι υπότροφοι του Ι.Κ.Υ., εφόσον η υποτροφία τους είναι σχετική µε το αντικείµενο του Π.Μ.Σ. Οι υπότροφοι αυτοί εγγράφονται υποχρεωτικά στο πρώτο εξάµηνο σπουδών.

β)  Αλλοδαποί πτυχιούχοι και Έλληνες της διασποράς, µε την προϋπόθεση ότι πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις του Κανονισµού Σπουδών.

Η επιλογή των υποψηφίων για Μ.∆.Ε. θα γίνει σε δύο φάσεις:

(α) Στην πρώτη φάση (προεπιλογή) θα αξιολογηθούν τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες (βλ. παρακάτω). Για την προεπιλογή, θα συνεκτιµηθούν: ο γενικός βαθµός πτυχίου, η παρακολούθηση προπτυχιακών µαθηµάτων που σχετίζονται µε το αντικείµενο του ΠΜΣ και η βαθµολογία σε αυτά, το θέµα και ο βαθµός της πτυχιακής ή διπλωµατικής εργασίας (όπου προβλέπεται), οι τυχόν ερευνητικές δραστηριότητες και δηµοσιεύσεις, η τυχόν επαγγελµατική πείρα που οι υποψήφιοι/ες έχουν αποκτήσει στα αντικείµενα του ΠΜΣ, καθώς και συστατικές επιστολές διδακτικού προσωπικού από ελληνικά, ή ισότιµα ξένα ΑΕΙ ή από ερευνητές αναγνωρισµένων ερευνητικών ιδρυµάτων της χώρας ή της αλλοδαπής. Οι υποψήφιοι/ες πρέπει να γνωρίζουν αποδεδειγµένα την Αγγλική γλώσσα, οι δε αλλοδαποί και την ελληνική γλώσσα. 

(β) Στη δεύτερη φάση (οριστική επιλογή), οι υποψήφιοι/ες που έχουν αξιολογηθεί θετικά κατά την πρώτη φάση θα κληθούν σε συνέντευξη, για την ακριβή ηµεροµηνία της οποίας θα ενηµερωθούν. 

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης και ο κατάλογος των επιτυχόντων αναµένεται να δηµοσιοποιηθούν έως τα τέλη Ιουνίου 2005.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για Μ.∆.Ε.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εµπρόθεσµα οι υποψήφιοι/ες για ένταξη στο Μεταπτυχιακό Πρόγραµµα Σπουδών: «ΦΥΛΟ & ΝΕΑ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» είναι:

 

1. Αίτηση προς το ΠΜΣ 

2. Αναλυτικό Βιογραφικό Σηµείωµα

3. Επικυρωµένο αντίγραφο πτυχίου/διπλώµατος

4. Επικυρωµένο πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθµολογίας  (µε ακριβή Μ.Ο.)

5. Φωτοτυπία Αστυνοµικής Ταυτότητας, 

6. ∆ύο συστατικές επιστολές, εκ των οποίων η µια τουλάχιστον να προέρχεται από καθηγητή ο/η οποίος/α έχει διδάξει τον/την υποψήφιο/α, κατά προτίµηση σε αντικείµενα σχετικά µε το ΠΜΣ

7. Αποδεικτικό Αγγλικής Γλώσσας (Proficiency-Cambridge ή Michigan που να έχει αποκτηθεί την τελευταία δεκαετία από την ηµεροµηνία λήξεως υποβολής των δικαιολογητικών ή TOEFL (213 και πάνω στο computer-based testing) ή IELTS (5,5 και πάνω), τα αποτελέσµατα των οποίων κατοχυρώνονται για τέσσερα έτη ή κρατικό πιστοποιητικό γλωσσοµάθειας (επιπέδου Β2), ή εάν υπάρχει, αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Αγγλόφωνο Πανεπιστήµιο ή πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας. Για τους αλλοδαπούς απαιτείται τεκµηρίωση γνώσης και της Ελληνικής Γλώσσας.

8. Επιστηµονικές ∆ηµοσιεύσεις(εάν υπάρχουν), 

9. ∆ιακρίσεις (εάν υπάρχουν), 

10. Αποδεικτικά Επαγγελµατικής Εµπειρίας (εάν υπάρχουν).

11. Υπόµνηµα όπου θα αναφέρονται τα επιστηµονικά ενδιαφέροντα του υποψήφιου ή της υποψήφιας, καθώς και οι λόγοι για τους οποίους επιθυµεί να συνεχίσει τις σπουδές του/της σε µεταπτυχιακό επίπεδο (800 – 1000 λέξεις)

12. Τέλος, ο/η υποψήφιος/α µπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο που, σύµφωνα µε την γνώµη του/ της, θα συνέβαλε στο να σχηµατίσει η Επιτροπή Αξιολόγησης πληρέστερη  άποψη.

 

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπονται δίδακτρα ύψους 4.500 Ευρώ για το σύνολο της φοίτησης στο ΠΜΣ για απόκτηση Μ.∆.Ε.. Το ΠΜΣ θα χορηγεί 3 µερικές υποτροφίες σε κάθε κύκλο µεταπτυχιακών σπουδών, ανάλογα µε την ακαδηµαϊκή επίδοση και την οικονοµική κατάσταση του/της µεταπτυχιακού/κής  φοιτητή/τριας, και µε βάση την αρχή της µη-συσσώρευσης υποτροφιών. 

 

ΙΙ. ∆Ι∆ΑΚΤΟΡΙΚΟ ∆ΙΠΛΩΜΑ (∆. ∆.)

Το πρόγραµµα στοχεύει στην εκπόνηση διδακτορικής διατριβής και απόκτηση ∆ιδακτορικού ∆ιπλώµατος στους τοµείς: Σπουδών Φύλου, Κοινωνιολογίας ή/και Οικονοµίας της Εκπαίδευσης, Κοινωνιολογίας ή/και Οικονοµίας της Απασχόλησης, Κοινωνιολογίας ήκαι Οικονοµίας των Νέων Τεχνολογιών και της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Η τυπική διάρκεια του ΠΜΣ για την απόκτηση του ∆.∆. απαιτεί επιπλέον έξι (6) εξάµηνα σπουδών, µετά την απόκτηση του Μ.∆.Ε. ή άλλου µεταπτυχιακού τίτλου, για την ολοκληρωµένη διατύπωση της ερευνητικής πρότασης, τη διεξαγωγή της έρευνας, την ανάλυση των δεδοµένων και τη συγγραφή της διδακτορικής διατριβής. Απαιτείται επιπλέον κατά το διάστηµα αυτό ενεργή και συστηµατική συµµετοχή των υποψηφίων διδακτόρων στο διδακτικό, ερευνητικό, συγγραφικό και λοιπό ακαδηµαϊκό έργο του ΠΜΣ που διεξάγεται στην έδρα του ΠΜΣ στη Ρόδο.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ για ∆.∆.

Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής κάτοχοι Μεταπτυχιακού ∆ιπλώµατος Ειδίκευσης του ΤΕΠΕΑΣ ή άλλου αναγνωρισµένου µεταπτυχιακού τίτλου ΑΕΙ της ηµεδαπής ή της αλλοδαπής, αναγνωρισµένων από το ∆ΙΚΑΤΣΑ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η Γ.Σ.Ε.Σ. του Τµήµατος µπορεί να αποφασίσει ότι για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής δεν απαιτείται η κατοχή του Μ.∆.Ε. του Τµήµατος ή άλλου αναγνωρισµένου µεταπτυχιακού τίτλου. Οι λεπτοµερείς προϋποθέσεις των εξαιρετικών αυτών περιπτώσεων προσδιορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισµό µεταπτυχιακών σπουδών. 

Ο αριθµός των εισακτέων στο πρόγραµµα κατά το ακαδηµαϊκό έτος 2005-6 ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε πέντε (5) για το το ∆.∆.

Η επιλογή των υποψηφίων για ∆.∆. θα γίνει σε δύο φάσεις:

(α) Στην πρώτη φάση (προεπιλογή) θα αξιολογηθούν τα δικαιολογητικά που θα υποβάλλουν οι υποψήφιοι/ες (βλ. παρακάτω). Για την προεπιλογή, θα συνεκτιµηθούν: ο γενικός βαθµός πτυχίου, καθώς και ο γενικός βαθµός του Μ.∆.Ε., οι επιδόσεις στα προπτυχιακά και µεταπτυχιακά µαθήµατα που σχετίζονται µε το αντικείµενο της διδακτορικής διατριβής, το θέµα και ο βαθµός της πτυχιακής ή διπλωµατικής εργασίας (όπου προβλέπεται), οι τυχόν ερευνητικές, µελετητικές και επαγγελµατικές δραστηριότητες και δηµοσιεύσεις κλπ., καθώς και συστατικές επιστολές διδακτικού προσωπικού από ελληνικά, ή ισότιµα ξένα ΑΕΙ ή από ερευνητές αναγνωρισµένων ερευνητικών ιδρυµάτων της χώρας ή της αλλοδαπής. Καθοριστικό στοιχείο αξιολόγησης αποτελεί η συγκρότηση και η πληρότητα του Σχεδίου Πρότασης ∆ιδακτορικής ∆ιατριβής. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν αποδεδειγµένα την Αγγλική γλώσσα, οι δε αλλοδαποί επαρκώς και την ελληνική και την Αγγλική γλώσσα. 

(β) Στη δεύτερη φάση (οριστική επιλογή), οι υποψήφιοι για ∆.∆. θα κληθούν σε συνέντευξη. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για ∆. ∆.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν εµπρόθεσµα οι υποψήφιοι για ∆.∆. είναι ίδια µε αυτά που αναφέρονται για το Μ.∆.Ε.

Επιπρόσθετα, απαιτούνται: 

1. Επικυρωµένο αντίγραφο Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών. Σε περίπτωση που οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. του εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και σχετικές βεβαιώσεις ισοτιµίας από το ∆ΙΚΑΤΣΑ.

2. Επικυρωµένο αντίγραφο αναλυτικής βαθµολογίας µεταπτυχιακών µαθηµάτων

3. Αντίγραφο της Μεταπτυχιακής ∆ιπλωµατικής Εργασίας

4. Σχέδιο Πρότασης ∆ιδακτορικής ∆ιατριβής το οποίο θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον: 

i. Σαφή διατύπωση του υπό διερεύνηση θέµατος της διδακτορικής διατριβής καθώς και των επιµέρους ερευνητικών θεµάτων,

ii. Περιγραφή του σκοπού και των στόχων της διδακτορικής διατριβής, και τεκµηρίωση της επιστηµονικής σηµαντικότητας και αναγκαιότητας της διερεύνησης του προτεινόµενου θέµατος,

iii. Περιγραφή της µεθοδολογίας της έρευνας που θα ακολουθηθεί, συµπεριλαµβανοµένων και των ερευνητικών υποθέσεων που θα διερευνηθούν,

iv. Ενδεικτική βιβλιογραφία.

5. Τέλος, ο/η υποψήφιος /α µπορεί να καταθέσει κάθε άλλο στοιχείο που, σύµφωνα µε την γνώµη του/ της, θα συµβάλει στο να σχηµατίσει η Επιτροπή Αξιολόγησης πληρέστερη  άποψη.

 

 

 

ΗΜΕΡΟMΗNΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

Οι ενδιαφερόµενοι/ες καλούνται να υποβάλουν την Αίτηση για ένταξη στο ΠΜΣ και τα Απαιτούµενα ∆ικαιολογητικά το αργότερο µέχρι 11 Μαΐου 2005.

 

Οι Αιτήσεις µπορούν να κατατεθούν ηλεκτρονικά, εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΜΣ:  

 http://www.rhodes.aegean.gr/genderstudies/postgrad/   

Αιτήσεις µπορούν επίσης να κατατεθούν ταχυδροµικά, ή και αυτοπροσώπως, εντός της προβλεπόµενης προθεσµίας, στη διεύθυνση: 

Πανεπιστήµιο Αιγαίου –Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.

Γραµµατεία Π.Μ.Σ «ΦΥΛΟ & ΝΕΑ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΑ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»

Υπόψη Κας Κουρουτσίδου, Γρ. 31,

Λεωφ. ∆ηµοκρατίας 1, 85 100, Ρόδος

 

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα Απαιτούµενα ∆ικαιολογητικά πρέπει να αποσταλούν ταχυδροµικά, µε συστηµένη επιστολή (οπότε η ένδειξη ηµεροµηνίας είναι η σφραγίδα ταχυδροµείου-ΕΛΤΑ) στην παραπάνω διεύθυνση.

 

Για κάθε σχετική πληροφορία οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στη Γραµµατεία του ΠΜΣ:

Τηλέφωνα: 2241.0.99196, 2241.0.99181, 

Φαξ: 2241.0.99196

e-mail: genderstudies@rhodes.aegean.gr 

 

 

 

Η ∆ιευθύντρια του ΠΜΣ

 

Χρυσή Βιτσιλάκη

Κοσµήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστηµών


 



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 26.03.2005 09:25:01
 
Αναγνώσθηκε 6912 φορές