Πολιτείας & Πολιτικών κομμάτων

Η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, προσερχόμενη στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αναμφίβολα μέχρι τις 19 Απριλίου θα έχουμε νομοθετήσει την ποιότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στις Εκπαιδευτικές Μονάδες, και το Συμπληρωματικό Δίπλωμα. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους φοιτητές μας.

Το οφείλουμε σε αυτούς που προσπαθούν και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας έχουν σχεδόν καταλήξει επί της ουσίας. Και έγινε συζήτηση πραγματικά ουσίας. Ό,τι φτιάξουμε και για την εσωτερική και για την εξωτερική αξιολόγηση θα τελεί υπό απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Καμία παρέμβαση του κράτους, καμία πολιτική παρέμβαση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όμως ο κ. Βερέμης σε μια συνέντευξη που έδωσε μίλησε για κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων. Θα πληρώνουν οι φοιτητές; Αυτό είναι το ένα, και η γενίκευση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά είναι το δεύτερο ερώτημα. Εσείς συμφωνείτε;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτή τη στιγμή στα μεταπτυχιακά, σε πάρα πολλά υπάρχουν δίδακτρα και δεν υπάρχει καμία αντίρρηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι θα γίνει με τις εξετάσεις των μαθητών στα Πανεπιστήμια;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εξαρτάται από το Πανεπιστήμιο. Εμείς τους έχουμε αφήσει αυτή την ελευθερία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Από κει και πέρα οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις γίνουν για τα βιβλία ή οτιδήποτε θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν.

Πρέπει να σας πω ότι ο λόγος που βάλαμε τον Διάλογο στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και ζητήσαμε και από την κοινωνία να συμμετάσχει, όπως γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτή τη στιγμή, είναι για να λένε την άποψή τους όλοι. Να τα λένε όλοι όλα μπροστά σε όλους, και όχι ο καθένας να υποκρίνεται και να λέει άλλα σε ένα φόρουμ και άλλα σε άλλο. Πρέπει και στην Ελλάδα να απαλλαγούμε από το σύνδρομο ότι όταν κάποιος λέει ελεύθερα τις απόψεις του τάχα αυτή είναι η άποψη που θα περάσει ή αυτό θα γίνει. Θα τα πούνε όλοι όλα και το Υπουργείο θα επιλέξει. Το Υπουργείο θα προχωρήσει στην τετραετία σε αύξηση των πόρων, αλλά πρέπει να δούμε πως θα αυξηθούν οι πόροι, με ποιο τρόπο, και πόσο, ώστε να αποδώσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε διατεθειμένη να αλλάξετε και το Εξεταστικό σύστημα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Και αυτό το συζητάμε, αλλά όποιος μπει στο Λύκειο θα ξέρει τι θα γίνει μετά από 3 χρόνια.



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 23.03.2005 21:10:01
 
Αναγνώσθηκε 972 φορές