Φορέων Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

16ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

                                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                  ΄Εξαλλοι  οι γονείς του 16ου Δημ. Σχολείου Πατρών  συγκεντρώθηκαν σήμερα  το πρωί στις 8,15 και πραγματοποίησαν κατάληψη του αυλείου χώρου για μια ώρα και διαμαρτυρήθηκαν για την κτιριακή κατάσταση του σχολείου και την έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Απαιτούν να αρχίσει αμέσως η κατασκευή  νέας πτέρυγας του σχολείου και να αναπληρωθούν οι κενές θέσεις διδακτικού προσωπικού, διαφορετικά δηλώνουν ότι θα αρχίσουν εντατικότερες  κινητοποιήσεις.

                                                 Οι θέσεις του Συλλόγου Γονέων είναι:  

                                Α.- Κτιριακό:Το σχολείο μας , ένα από τα αρχαιότερα σχολεία της Πάτρας, λειτουργεί από το 1932 σε κτίριο τεσσάρων (4) αιθουσών στο οποίο έγινε προσθήκη δύο (2) αιθουσών το 1973.

            Προ 25ετίας περίπου ο Δήμος Πατρέων είχε δεσμεύσει το παραπλεύρως οικόπεδο εκτάσεως 650 τ.μ για την κατασκευή της  νέας πτέρυγας του σχολείου. Η αγορά του έγινε το 2003 από τη Νομαρχία Αχαΐας.και μέχρι σήμερα παραμένει χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων   των γειτονικών επιχειρήσεων.

       Μέχρι το 2003 λειτουργούσε σε δυο βάρδιες. Από τα  στοιχεία του αρχείου μας φαίνεται ότι το

 1988-89 φοιτούσαν 322 μαθητές, το 1992-93 φοιτούσαν 254 μαθητές. Μέχρι τότε και τα γειτονικά σχολεία λειτουργούσαν σε βάρδιες. Κατασκευάστηκαν όμως τα νέα διδακτήρια των γειτονικών σχολείων  και επειδή  λειτουργούσαν σε πρωινή βάρδια, το σχολείο μας υπέστη καθίζηση από μαθητές, διότι οι γονείς με διάφορους τρόπους έκαναν την εγγραφή  των παιδιών τους στα γειτονικά δημόσια  πρωινά σχολεία αναγκασμένοι να τα συνοδεύουν λόγω των πολλών κινδύνων (κεντρικές αρτηρίες και εθνικό δρόμο). ΄Ετσι το  2002 οι μαθητές   μειώθηκαν σε 137.

              Το  2002 ζητήσαμε από τη Νομαρχία αίθουσες προκάτ για την πρωινή λειτουργία του  σχολείου και δυστυχώς η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας απέρριψε το αίτημά μας.   

            Το 2003  ενοικιάστηκε από το Δήμο Πατρέων το ισόγειο της πολυκατοικίας επί της Κωστή Παλαμά 72 για  γραφείο υποδοχής των Κούρδων μεταναστών. Μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων  η λειτουργία του από το Δήμο ματαιώθηκε .  Με ενέργειες  του Συλλόγου το παραπάνω ισόγειο ενοικιάστηκε για  τη λειτουργία του σχολείου μας σε πρωινή βάρδια. Οι (4) αίθουσες που δημιουργήθηκαν στον παραπάνω χώρο, ο Θεός να τις κάνει αίθουσες!!! στερούνται αερισμού και δεν χωρούν πάνω από δώδεκα (12) μαθητές η κάθε μία. Είναι  μεγάλο πρόβλημα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

  Με τη λειτουργία του σχολείου σε πρωινή βάρδια ο αριθμός των μαθητών, κυρίως των μικρών τάξεων,

                 αυξήθηκε στους 156 και φαίνεται καθαρά ότι η περιοχή μας δεν στερείται μαθητών.

Αιτία της μείωσης των μαθητών του σχολείου μας ήταν και είναι η έλλειψη διδακτηρίου. Η πολιτεία ευθύνεται για την μη ανέγερση νέας πτέρυγας για την κάλυψη των αναγκών μας. Σήμερα έρχεται η ίδια η πολιτεία και ζητεί ευθύνες και απειλεί να υποβιβάσει το σχολείο. Εφόσον κατασκευαστεέ την πτέρυγα ,που θα έχει  έξι (6) αίθουσες διδασκαλίας, δύο (2) αίθουσες ολοήμερου, αίθουσα εκδηλώσεων , γραφείων (το υπάρχον γραφείο παίρνει μόνο 5 καθίσματα και οι υπόλοιποι εκπ/κοί μένουν όρθιοι),  τότε μόνο εφόσον δεν υπάρχουν μαθητές για να καλύψουν το 12θέσιο Δημοτικό, τότε θα έχει λόγο να απειλεί για υποβιβασμό το σχολείο της Αγυιάς Πατρών, μία αναπτυσσόμενη περιοχή, ένα θέρετρο της πόλης της Πάτρας.

          Σήμερα οι μαθητές  μας  που  φοιτούν στα γειτονικά σχολεία ( 35ο Δημοτικό, 48ο Δημοτικό και 50ο Δημοτικό) είναι πάνω από 150.

                                                                                         Ο Σύλλογος Γονέων

                                                                                Ο Πρόεδρος             Η Γραμματέας

                                                                              Σάαντ Κάραμπετ       Βασιλική Μπέκα



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 22.02.2005 23:10:01
 
Αναγνώσθηκε 525 φορές