Δραστηριότητες & Eκδηλώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                         Ξάνθη 23-9-03

                                                                                                                  αρ. πρωτ.688

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2003 στις 8.00 μ.μ. στην ομιλία του Δρα. Παναγιώτη

Σωτηρόπουλου Ερευνητή στο Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΙΠΕΤ) και διδάσκοντα της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ, με θέμα:

 

Αγχιθυρίας εγκώμιο, ξενηλασίας ψόγος.

Σχόλια για το ρατσισμό στη νεωτερικότητα

 

Οι φυλετικές διακρίσεις στη νεώτερη εποχή χαρακτηρίζονται από μια ανοικτή συλλογική συμπεριφορά που υποδαυλίζεται από τις μεταβολές που παρατηρούνται τόσο στο οικονομικό πεδίο, με τη συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας, όσο και στο πεδίο της γεωστρατηγικής με την αποσύνθεση κρατικών οντοτήτων που προέκυψαν μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

 Οι προεκτάσεις του φαινομένου είναι ανησυχητικές καθώς συνιστά μια καινοφανή μορφή διακρίσεων με άδηλες ακόμη προεκτάσεις.

 Οι εγγενείς αιτίες του φαινομένου αυτού, που αποκλίνουν σημαντικά από το ρατσισμό των αποικιοκρατών, θα πρέπει να αναζητηθούν στον τρόπο συγκρότησης των εθνικών κρατών στη νεωτερικότητα, ως προϊόν αντίφασης ανάμεσα στο αίτημα για τη συγκρότηση ενός εθνικού κράτους με ομοιογενή πολιτιστικά χαρακτηριστικά, που διασφαλίζουν τη συνοχή του, και στην αποδοχή ενός κοινωνικού συμβολαίου για παροχή αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων σε όλους τους πολίτες.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη»

στο κτίριο της Ακαδημίας στην οδό

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ – 12 ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ, ΞΑΝΘΗ

ΤΗΛ. 2541 0 29282

 

Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Παν/μιου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στα Καθαρά Μαθηματικά από το Παν/μιο Saint Charles της Μασσαλίας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το παν/μιο Luminy της Μασσαλίας, Λογικής και Επιστημολογίας από το παν/μιο του Aix-en-Provence, Διδάκτορας Φιλοσοφίας και Επιστημολογίας του παν/μιου του Aix-en-Provence, μεταπτυχιακών διπλωμάτων εξειδίκευσης στην Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και στην Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση από το Παν/μιο Αθηνών. Δίδαξε Λογική και Επιστημολογία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του παν/μιου Luminy και στη Φιλοσοφική Σχολή του παν/μιου του Aix-en- Provence. Εργάζεται ως ερευνητής, υπεύθυνος της Μονάδας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, στο Ινστιτούτο Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΙΠΕΤ), και είναι διδάσκων στα Τμήματα Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.



Αποστολή σελίδας   Εκτυπώσιμη μορφή σελίδας   Προσθήκη σελίδας στα Αγαπημένα 
Πείτε τη γνώμη σας για το άρθρο
©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Επιστροφή
Δημοσιεύθηκε την: 23.09.2003 23:00:31
 
Αναγνώσθηκε 478 φορές