ΕκτύπωσηΠανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών & Διευθυντών Χορωδ...
Θεματική ενότητα: Υπηρεσιακά

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ 24, 431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΗΛ.: 24410-42896/75440, ΦΑΞ:24410-21970

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα 23-25 Μαΐου 2003

 ΤΟ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΕΣΤΡΩΝ

 

Από 23-25 Μαϊου 2003 θα πραγματοποιηθεί στη λίμνη Ν. Πλαστήρα το 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ (ΜΑΕΣΤΡΩΝ –ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΩΝ) με θέμα :

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ (ΜΑΕΣΤΡΩΝ- ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΩΝ)  ΣΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» (Η διαχρονική παρουσία και συμβολή των Ελλήνων Μαέστρων από τον αρχαίο Στησίχορο μέχρι τον  Δ. Μητρόπουλο τον Σπ. Αργύρη, τον Γ. Μάντακα,τον Σ. Καρά, τον Μ. Καρύδη, τον Ιακ. Ναυπλιώτη κ.α.)            

Το 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ πραγματοποιείται στο κέντρο της Ελλάδας και σ’ ένα πανέμορφο τοπίο, στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος τόσο οι προερχόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα όσο και από τη Νότια.

Πρόκειται για ένα μοναδικό συνέδριο, που δεν έχει πραγματοποιηθεί άλλη φορά στην Ελλάδα.

Επαγγελματίες και αναγνωρισμένης αξίας και κύρους Διευθυντές ορχήστρας, αρχιμουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συζητήσουν επί ένα τριήμερο με ερασιτέχνες ή ημιεπαγγελματίες Διευθυντές – Μαέστρους, οι οποίοι βιώνουν τον πολιτιστικό παλμό της επαρχίας και της περιφέρειας και καταγράφουν το σύγχρονο μουσικό χάρτη της Ελλάδας.

            Το Συνέδριο απευθύνεται σε πάνω από 4000 Μουσικούς διευθυντές όλων των ειδών μουσικής και όλων των συνόλων, νεοτέρων και παλαιοτέρων, Μαέστρων που δίνουν καθημερινά τη μάχη της μουσικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Το συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες Μουσικούς Διευθυντές (Μαέστρους – Αρχιμουσικούς) επαγγελματικών ή ερασιτεχνικών συνόλων, οργανικών ή φωνητικών, πολυφωνικών ή μονοφωνικών, κοσμικών και παραδοσιακών, δηλαδή στους διευθυντές συμφωνικής ορχήστρας, διευθυντές Χορωδίας, Χοράρχες Βυζαντινών Χορωδιών, διευθυντές παραδοσιακών Χορωδιών, αρχιμουσικούς φιλαρμονικής και μπάντας, διευθυντές παιδικών, σχολικών, μαθητικών χορωδιών, κ.α.

Η πραγματοποίηση του παραπάνω Συνεδρίου θα δώσει την δυνατότητα στο να αναδειχθεί η σύγχρονη μουσική ελληνική πραγματικότητα και ο αναντικατάστατος ρόλος των Μουσικών Διευθυντών.

            Για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλοι οι Έλληνες Μαέστροι που είναι ένα μεγάλο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινότητας θα βρεθούν μαζί για να συζητήσουν εννέα (9) θεματικές ενότητες.

             To Συνέδριο διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με το Δήμο Νεβρόπολης, το Δήμο Καρδίτσας, τη Νομαρχία Καρδίτσας, τη Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθυνθούν στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, κ. Νίκο Ευθυμιάδη, Καποδιστρίου 24 & Κολοκοτρώνη, 43100, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, Τηλ. 24410-75440/42896, Fax: 24410-21970, e-mail:efthimiadisnikos@aias.gr.

 

 

 ©1998-2024, Έδρα Εκπαίδευσης, Ι.Π.Ε.Τ.
 
Δημοσιεύθηκε την: 03.04.2003 00:00:00
 
Αναγνώσθηκε 621 φορές

Εκτύπωση