/ Νόμοι & Νομοσχέδια


ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
στο σχέδιο νόμου "Ρύθμιση θεμάτων Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις"


ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και την ανώτατη εκπαίδευση.

Α. Σχετικώς με το πρώτο Κεφάλαιο του νομοσχεδίου: Κύριο έργο της ΟΣΚ ΑΕ είναι η απόκτηση γηπέδων και η κατασκευή σχολικών κτιρίων στο πλαίσιο ετήσιων προγραμμάτων για τα οποία προβλέπεται χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλες ειδικές χρηματοδοτήσεις. Η επιτυχής λειτουργία της ΟΣΚ ΑΕ δεν είναι χρήσιμη μόνον για την επιχειρηματική της λειτουργία ως δημόσιας επιχείρησης αλλά και για την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος με την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα η μεταβολή της νομικής μορφής του ΟΣΚ από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ανώνυμη εταιρεία με το ΠΔ 414/1998, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. 2414/1994, δημιούργησε νέες προοπτικές για την διοικητική αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της και την αξιοποίηση της περιουσίας της και της τεχνογνωσίας που σώρευσε η μακροχρόνια εμπειρία της σε θέματα μελετών και επίβλεψης έργων σχετικών με τις στεγαστικές ανάγκες φορέων εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό οι προτεινόμενες ρυθμίσεις του Κεφαλαίου Α του νομοσχεδίου έχουν τους ακόλουθους σκοπούς:

α) Να διευκολύνουν την ΟΣΚ ΑΕ στην απόκτηση γηπέδων με αναγκαστική απαλλοτρίωση, απευθείας αγορά ή ανταλλαγή.

β) Να δημιουργήσουν σαφείς διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων ιδιοκτητών και νομέων ή κατόχων ακίνητων, των οποίων δεσμεύεται προσωρινά η χρήση ακινήτων για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών σχολείων, που οφείλονται σε θεομηνίες, όπως σεισμοί και πλημμύρες.

γ) Να ρυθμίσουν λειτουργικά ζητήματα της ΟΣΚ ΑΕ, που αφορούν διεύρυνση των μέσων για την εξυπηρέτηση των σκοπών της, την αξιοποίηση της περιουσίας της και της τεχνογνωσίας της καθώς και την στελέχωσή της .

Ως προς την διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων σημειώνεται ότι πρόσφατα θεσπίσθηκε νέος Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων (ν. 2882/2001, που αντικατέστησε τον ν. 797/1971), ο οποίος δεν αντιμετωπίζει συγκεκριμένες ανάγκες επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, όπως συμβαίνει με την ΟΣΚ ΑΕ, ενώ θεσπίσθηκαν ξεχωριστά και εξακολουθούν να ισχύουν ειδικές διαδικασίες για απαλλοτριώσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, όπως αυτές που απαιτούνται για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων (ν. 2730/1999). Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ και με δαπάνη της ΟΣΚ ΑΕ διέπονται κατ’ αρχήν από τον ν. 2882/2001 .

Ως προς την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών σχολικής στέγης, οι οποίες προκύπτουν ως αποτέλεσμα θεομηνιών, η ισχύουσα νομοθεσία δεν διαθέτει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο γενικής εφαρμογής για την αποζημίωση των ιδιοκτητών, κατόχων ή νομέων των ακινήτων . Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις στηρίζονται στην διάταξη του άρθρου 18 παρ.3 σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του Συντάγματος και αποβλέπουν στην κάλυψη αυτού του νομοθετικού κενού.

Ως προς την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της ΟΣΚ ΑΕ, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις καλύπτουν κενά του ισχύοντος νομικού πλαισίου και διευκολύνουν την ΟΣΚ ΑΕ να αναπτύξει δραστηριότητες εκτός Ελλάδος για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των ελληνικών σχολείων της αλλοδαπής και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε τρίτες χώρες αλλά και στην Ελλάδα και βελτιστοποίηση των μεθόδων αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΟΣΚ ΑΕ και δημιουργία προϋποθέσεων για την αποτελεσματική και ευέλικτη στελέχωση των υπηρεσιών της.

Β. Σχετικώς με το Δεύτερο Κεφάλαιο του νομοσχεδίου: Οι σχετικές με την ανώτατη εκπαίδευση διατάξεις του παρόντος σχεδίου νόμου αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μίας σειράς ζητημάτων τόσο θεσμικού όσο και οργανωτικού – λειτουργικού χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης. Το κύριο χαρακτηριστικό των διατάξεων αυτών είναι ότι αντιμετωπίζουν ζητήματα, τα οποία είτε έχουν ανακύψει κατά την πορεία εφαρμογής της νομοθεσίας περί Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ιδίως κατά τα τελευταία χρόνια, είτε έχουν προκύψει ως επιτακτικές αναγκαιότητες μέσα από τον συνεχή διάλογο του Υπουργείου Παιδείας με τις κοινότητες των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όπως εκφράζονται τόσο από τις ακαδημαϊκές αρχές όσο και από τους λοιπούς φορείς των κοινοτήτων αυτών. Κατά συνέπεια, οι σχετικές ρυθμίσεις δεν είναι απλώς ώριμες, αλλά συνιστούν και επιτακτική αναγκαιότητα που έχει τεθεί συνολικά από όλους τους εμπλεκόμενους..

Σε γενικές γραμμές, οι σχετικές ρυθμίσεις διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

1.  Ρυθμίσεις εκκρεμοτήτων καθαρά οργανωτικού – λειτουργικού χαρακτήρα, οι οποίες οφείλονται σε ασάφειες και κενά που παρουσιάζονται στην ισχύουσα νομοθεσία και σε νέα δεδομένα της πράξης και αποσκοπούν στο να εξορθολογιστούν και να καταστούν πιο αποτελεσματικές λειτουργίες και διαδικασίες της ανώτατης εκπαίδευσης. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται και μία σειρά από διατάξεις που αφορούν τις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων ΔΕΠ Πανεπιστημίων ή ΕΠ ΤΕΙ, οι οποίες ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον έλεγχο νομιμότητας που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας, λόγω ακριβώς κενών και ασαφειών της κείμενης νομοθεσίας. Ακόμη αφορούν σε βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών των ΤΕΙ, όπως είναι αυτές με την πρόβλεψη πρόσληψης δικηγόρων και μηχανικών, που θα επιτρέψουν την ορθή λειτουργία νομικών και τεχνικών υπηρεσιών σε όλα τα ΤΕΙ. Αφορούν επίσης σε μέτρα που θα βοηθήσουν εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ να αποκτήσουν ακαδημαϊκά προσόντα, ώστε να ενταχθούν πλήρως στη νέα θέση, μετά την αναδιάταξη, των ΤΕΙ στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

2.  Ρυθμίσεις που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν κατά τρόπο ριζικό το όλο θέμα των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ύστερα μάλιστα από το ουσιαστικό άνοιγμα της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στη βάση αυτή, καταργούνται οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού ύστερα από μία διετία, ενώ παράλληλα επιφέρονται σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες αναγνώρισης των ισοτιμιών των πτυχίων εξωτερικού από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Οι αλλαγές αυτές επιχειρούν να συγκεράσουν, αφενός μεν την αναγκαιότητα για πιο ουσιαστικές διαδικασίες εξετάσεων σε ευαίσθητες γνωστικές περιοχές, όπως είναι η Ιατρική Επιστήμη, αφ’ ετέρου δε την εύλογη απαίτηση όλων των ενδιαφερομένων για μεγαλύτερη ευελιξία, αποτελεσματικότητα και, εν τέλει, ταχύτητα στις διαδικασίες αναγνώρισης των ισοτιμιών.

3.  Ρυθμίσεις, τέλος, οι οποίες αποσκοπούν στην ομαλοποίηση του χώρου του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την ίδρυση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενου κατά τις διατάξεις του Συντάγματος, το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά ενός ΤΕΙ, αλλά στην αποστολή του συμπεριλαμβάνεται, πέραν όσων περιλαμβάνει η αποστολή των ΤΕΙ, και η παροχή παιδαγωγικής εκπαίδευσης ως και η προαγωγή της έρευνας στην παιδαγωγική τεχνολογία. Το νέο αυτό ίδρυμα θα λειτουργεί και προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς ή υποψήφιους εκπαιδευτικούς. Μετά τη ρύθμιση αυτή καταργείται πλέον η ΣΕΛΕΤΕ και συνεπώς και οι δύο σχολές της, η ΑΣΕΤΕΜ και η ΠΑΤΕΣ.


ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ


Ειδικότερα με τις επί μέρους διατάξεις προβλέπονται τα ακόλουθα:

Άρθρο 1

Παράγραφος 1
Με τις διατάξεις του ν.2882/2001 οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κηρύσσονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας όπου βρίσκεται το ακίνητο, γεγονός που δυσχεραίνει τον συντονισμό της κήρυξης των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ της ΟΣΚ ΑΕ. Για τον σκοπό αυτό προτείνεται η θέσπιση ειδικής αρμοδιότητας για τους Υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών να κηρύσσουν τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις υπέρ και με δαπάνη της ΟΣΚ ΑΕ καθώς και ειδικής αρμοδιότητας του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων αντί του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας για λοιπά διαδικαστικά και δικονομικά θέματα, ως συνέπεια της προαναφερόμενης αρμοδιότητας για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης. Επίσης καθιερώνεται αρμοδιότητα των υπηρεσιών της ΟΣΚ ΑΕ για την σύνταξη και διόρθωση των κτηματολογικών πινάκων ως εξαίρεση στον γενικό κανόνα του άρθρου 16 παρ. 9 του ν. 2882/2001.

Παράγραφος 2
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ να αποκτά την κυριότητα ακινήτων με απευθείας αγορά αντί με αναγκαστική απαλλοτρίωση ή με ανταλλαγή και θεσπίζεται ως διαδικασία καθορισμού του τιμήματος η εκτίμηση του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (Σ.Ο.Ε.).

Παράγραφος 3
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ να αποκτά την κυριότητα ακινήτων με ανταλλαγή αντί με αναγκαστική απαλλοτρίωση και με τις προϋποθέσεις που θεσπίζει ο ν .2882/2001.

Παράγραφος 4
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η αναλογική εφαρμογή των διατάξεων του ν .2730/1999 των παραγράφων 10 και 12 του άρθρου 6 και παρ. 5, 6, 7, 8 και 9 του άρθρου 7, που αφορούν δικονομικά ζητήματα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και διευκολύνουν την διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για τα ολυμπιακά έργα. Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τις προθεσμίες συζήτησης της αίτησης ακύρωσης, την εξέταση της αίτησης αναστολής, της επίπτωσης της τυχόν χορηγούμενης αναστολής της εκτέλεσης και της κλήτευσης των διαδίκων.

Παράγραφος 5
Στοιχεία α΄ και β΄
Με τις διατάξεις αυτές καθιερώνεται η υποχρέωση του δημοσίου για αποζημίωση των δικαιούχων για τις επιτάξεις ακινήτων που επιβάλλονται προς ικανοποίηση αναγκών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η αποζημίωση είναι αντίστοιχη προς τη μισθωτική αξία των ακινήτων που επιτάχθηκαν. Όπως ισχύει και στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για τον καθορισμό του ποσού της αποζημίωσης δεν λαμβάνεται υπόψη η αύξηση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που επιτάχθηκαν, η οποία επήλθε λόγω των έκτακτων περιστάσεων. Στην αποζημίωση δεν περιλαμβάνεται το τυχόν διαφυγόν κέρδος. Η αποζημίωση υπολογίζεται για το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη σύνταξη της έκθεσης επίταξης μέχρι τη σύνταξη του πρωτοκόλλου απόδοσης των ακινήτων στους ιδιοκτήτες και καταβάλλεται εφάπαξ μετά τη λήξη της επίταξης ή ανά μήνα, αν η επίταξη παρατείνεται πέραν του διμήνου. Κατ’ εξαίρεση, δεν οφείλεται αποζημίωση αν η διάρκεια της επίταξης ήταν μικρότερη των δεκαπέντε ημερών. Για τον υπολογισμό των δεκαπέντε ημερών λαμβάνεται υπόψη και κάθε προηγούμενη επίταξη του ίδιου ακινήτου, που επιβλήθηκε μέσα στην τελευταία διετία.

Στοιχεία γ΄, δ΄ και ε΄
Με τις διατάξεις αυτές ρυθμίζεται η υποχρέωση του δημοσίου για χορήγηση πρόσθετης και ειδικής αποζημίωσης λόγω φθορών ή μεταβολών στο ακίνητο που επιτάχθηκε, εκτός αν οι φθορές ή οι μεταβολές οφείλονται σε συνήθη χρήση ή σε ελάττωμα του ακινήτου. Επίσης προβλέπεται αντί για χρηματική αποζημίωση, δυνατότητα του Δημοσίου να προβεί στην επαναφορά των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση, ενώ απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη, αν ο ιδιοκτήτης παραλάβει το ακίνητο που επιτάχθηκε χωρίς επιφύλαξη, εκτός αν οι φθορές ή μεταβολές δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν χωρίς ειδική εξέταση. Τέλος το Δημόσιο απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη, αν η καταστροφή ή η χειροτέρευση οφείλονται σε ανώτερη βία ή τυχαίο περιστατικό, το οποίο θα είχε επέλθει και χωρίς την επίταξη. Το Δημόσιο δικαιούται, επίσης, να αναζητήσει, σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού, τις δαπάνες που έγιναν απ' αυτό για τα ακίνητα που επιτάχθηκαν. Η αξίωση αυτή παραγράφεται μετά από δύο έτη από τη λήξη του έτους, μέσα στο οποίο αποδόθηκαν αυτά που επιτάχθηκαν. Στοιχείο στ΄ Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται η παραγραφή των σχετικών αξιώσεων. Κάθε αξίωση κατά του Δημοσίου για αποζημίωση από την επίταξη να παραγράφεται μετά πάροδο δύο ετών από το τέλος του έτους μέσα στο οποίο έληξε η επίταξη. Επίσης η αξίωση για αποκατάσταση φθορών και μεταβολών σε ακίνητα που επιτάχθηκαν παραγράφεται μετά την πάροδο έξι μηνών από την παραλαβή τους. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αναστολής και διακοπής της παραγραφής των αξιώσεων κατά του Δημοσίου.

Στοιχεία ζ΄, η΄ και θ΄
Με τις διατάξεις αυτές θεσπίζεται η διαδικασία καθορισμού της αποζημίωσης με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας στην οποία βρίσκεται το ακίνητο, ο οποίος  συγκροτεί τριμελή Επιτροπή αξιολόγησης. Η επιτροπή αποτελείται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., ως πρόεδρο, τον προϊστάμενο της οικείας (εκεί δηλ. που βρίσκεται το ακίνητο) Διεύθυνσης Πολεοδομίας και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Γηπέδων της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Η Επιτροπή, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, προβαίνει, μέσα σε ένα μήνα, αιτιολογημένα, σε προσωρινό καθορισμό της αποζημίωσης και στην αναγνώριση του δικαιούχου της αποζημίωσης. Η απόφαση κοινοποιείται στον αιτούντα ή στο πρόσωπο σε βάρος του οποίου έγινε η επίταξη ή και στους δύο εφόσον είναι διαφορετικά πρόσωπα. Η κοινοποίηση γίνεται με δημόσιο όργανο και συντάσσεται γι' αυτήν βεβαίωση. Αν δεν ασκηθεί προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής, που αφορά την αναγνώριση δικαιούχου, το Δημόσιο καταβάλλει την προσωρινή αποζημίωση σε αυτόν που αναγνωρίστηκε ως δικαιούχος και απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη. Αν τρίτος αποδεικνύει ότι είναι ο πραγματικός δικαιούχος της αποζημίωσης, έχει αξίωση για την απόδοσή της μόνο κατ’ αυτού που εισέπραξε την αποζημίωση. Οι αποφάσεις της Επιτροπής, για τον προσωρινό καθορισμό της αποζημίωσης και την αναγνώριση δικαιούχου, υπόκεινται σε προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου Διοικητικού Πρωτοδικείου με ειδική διαδικασία που διεξάγεται ατελώς .

Παράγραφος 6
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου, των επιτάξεων για κάλυψη στεγαστικών αναγκών σχολείων από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου 1999.


Άρθρο 2

Παράγραφος 1
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ να αποκτά ενοχικά και εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα και κινητά στην αλλοδαπή για την κάλυψη αναγκών στέγης και υλικοτεχνικής υποδομής για σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην αλλοδαπή.

Παράγραφος 2
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται ο λογιστικός χειρισμός των δαπανών που προκαλούνται για την εκτέλεση έργων της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και δεν αφορούν τη μισθοδοσία του τακτικού προσωπικού, όπως αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων, επιτροπών, μελετών, επίβλεψης, δικαστικών επιμελητών, διοικητικών δαπανών απαλλοτρίωσης κ.λ.π., βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αντίστοιχου έργου και εγγράφονται στον προϋπολογισμό της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και στους αντίστοιχους κωδικούς του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Παράγραφος 3
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ να παρέχει, όταν ζητούνται, τεχνικές συμβουλές στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για θέματα εκπαιδευτικών υποδομών.

Παράγραφος 4
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ, με απόφαση του Δ.Σ. της, να παρέχει, στην ημεδαπή και την αλλοδαπή, υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου συναφείς με τις αρμοδιότητές της και ιδία σε θέματα σχεδιασμού, μελέτης, εκτέλεσης και συντήρησης κάθε είδους έργων και προμηθειών που αφορούν στεγαστικές υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Εκπαίδευσης, προς το Δημόσιο, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τις Γενικές Γραμματείες των Περιφερειών, τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και ειδικότερα προς κάθε Υπηρεσία, φορέα, Ίδρυμα ή Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, που υπάγεται στην αρμοδιότητα ή υπόκειται στην εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου συνάπτεται σύμβαση για συγκεκριμένο έργο ή ομάδα έργων με αμοιβή, η οποία καθορίζεται με την σύμβαση και βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο ειδικού τιμολογίου υπηρεσιών διαχείρισης, το οποίο καταρτίζει κατά διαστήματα, με απόφασή του, το Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης της οργάνωσης και λειτουργίας της και αξιοποιείται η νέα νομική μορφή την οποία απέκτησε με το Π.Δ. 414/98 σε εφαρμογή των κανόνων του ν. 2414/1996 με τους οποίους έγινε Ανώνυμη Εταιρεία.

Παράγραφος 5
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα να ανατίθεται στην ΟΣΚ ΑΕ, με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η σύνταξη των Κτιριοδομικών Προτύπων για τις εκπαιδευτικές υποδομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και εκπαίδευσης. Με την απόφαση καθορίζονται οι λεπτομέρειες εκτέλεσης του έργου καθώς και και μπορεί να συγκροτούνται ομάδες εργασίας για τη σύνταξη των Κτιριολογικών Προγραμμάτων και να καθορίζονται οι λεπτομέρειες λειτουργίας τους. Τα θέματα αμοιβών ρυθμίζονται με κοινές αποφάσεις. Τέλος τα Κτιριοδομικά Πρότυπα και τα Κτιριολογικά Προγράμματα εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται στα θέματα των Κτιριοδομικών Προτύπων και των Κτιριολογικών Προγραμμάτων, ώστε να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες στεγαστικές ανάγκες από άποψη αριθμού μαθητών και κτιριολογικές απαιτήσεις για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, από την άποψη των προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Παράγραφος 6
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. να εγγράφεται στο Μητρώο Γραφείων Μελετών για τις κατηγορίες: α) Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων, β) Ειδικές Αρχιτεκτονικές μελέτες, γ) Στατικές μελέτες, δ) Μελέτες Μηχανολογικές-Ηλεκτρολογικές-Ηλεκτρονικές, ε) Μελέτες τοπογραφικές, στ) Μελέτες οργάνωσης και επιχειρησιακής έρευνας, δηλ τομείς που συνδέονται άμεσα με το αντικείμενό της. Η εγγραφή γίνεται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τα λοιπά Γραφεία Μελετών.

Παράγραφος 7
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. να προβαίνει στις ακόλουθες ενέργειες :
α) Να αναλαμβάνει την μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμών απαραιτήτων για την λειτουργία των κεντρικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δαπάνες για τα ως άνω έργα και προμήθειες βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
β) Να δημιουργεί την κατάλληλη τεχνική υποδομή και να προμηθεύεται τον κατάλληλο εξοπλισμό για την λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των σκοπών τους. Ως εξοπλισμός νοούνται τα αντικείμενα υλικοτεχνικής υποδομής και ιδίως επίπλωση, μηχανήματα αναπαραγωγής, μέσα επικοινωνίας, μέσα διεξαγωγής και εξυπηρέτησης του εκπαιδευτικού έργου, δίκτυα ηλεκτρονικής μηχανοργάνωσης και εκπαιδευτικό λογισμικό.
γ) Να προσλαμβάνει Τεχνικό Σύμβουλο για τις μελέτες, τα έργα και τις εν γένει δραστηριότητες της Εταιρείας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 6 παρ. 5 και 8 του ν. 1418/1984 (ΦΕΚ 23 Α΄). Η πρόσληψη γίνεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., έπειτα από γνώμη Τεχνικού Συμβουλίου. Αρμόδιο για έκφραση γνώμης στις περιπτώσεις αυτές είναι το Τεχνικό Συμβούλιο της Ο.Σ.Κ. Α.Ε.
δ) Να αποστέλλει υλικοτεχνική υποδομής ή να χρηματοδοτεί ελληνικά σχολεία στην αλλοδαπή για την επισκευή, συντήρηση ή την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.
ε) Να συντάσσει μελέτες και να κατασκευάζει έργα εκπαιδευτικών υποδομών για τις ελληνικές σχολικές μονάδες της αλλοδαπής.

Παράγραφος 8
Με την διάταξη αυτή διευκρινίζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΣΚ ΑΕ και στην εκτέλεση προμηθειών σύμφωνα με το Π.Δ. 414/1998 (ΦΕΚ 291 Α΄), ώστε όπου αναφέρονται «μελέτες» ή «έργα» να περιλαμβάνονται και προμήθειες εξοπλισμών .

Παράγραφος 9
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται το ζήτημα της μίσθωσης των σχολικών κυλικείων με προσθήκη νέας πρόβλεψης στην περίπτωση ι΄ στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 του Π.Δ. 34/1995 «Κωδικοποίηση διατάξεων νόμων περί εμπορικών μισθώσεων» (ΦΕΚ 30 Α΄), η οποία αντικαθίσταται και περιλαμβάνει μισθώσεις σχολικών κυλικείων και μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας της ανώνυμης εταιρίας «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Ανώνυμη Εταιρία».  

Παράγραφος 10
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα και ρυθμίζεται ο τρόπος είσπραξης των οφειλών προς την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου, ώστε αυτές να εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις εισπράξεως δημοσίων εσόδων  

Παράγραφος 11
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η καθιερώνεται η απαλλαγή της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. από το φόρο εισοδήματος του ν. 2238/1994 (ΦΕΚ 151 Α΄ ) και από κάθε τέλος, δικαίωμα ή εισφορά υπέρ του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α.

Παράγραφος 12
Με την διάταξη αυτή καθιερώνεται η δυνατότητα της ΟΣΚ ΑΕ να συνιστά κάθετες και οριζόντιες ιδιοκτησίες στα ακίνητα, που ανεγείρονται σχολικά κτίρια και μεταβιβάζονται στους ΟΤΑ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σκοπός αυτής της νέας ρύθμισης είναι η δυνατότητα οικονομικής αξιοποίησης των ακινήτων, που αποκτά η ΟΣΚ ΑΕ και τα οποία, ιδίως στην περίπτωση των γηπέδων για την κατασκευή σχολικών κτιρίων, μεταβιβάζονται στους ΟΤΑ, που έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προϋποθέσεις πολλαπλής χρήσης των ακινήτων και δημιουργίας αυτόνομων πόρων για την ΟΣΚ ΑΕ. Τέλος, διευκρινίζεται νομοθετικά, ότι η δυνατότητα σύστασης διαιρεμένων ιδιοκτησιών θα αφορά και τα ακίνητα στα οποία χτίστηκαν σχολεία και η κυριότητα τους δεν έχει ακόμη μεταβιβασθεί στους ΟΤΑ.

Παράγραφος 13
Με την διάταξη αυτή διορθώνεται ο αριθμός του νόμου που αναφέρεται εσφαλμένα στην παρ. 10 του άρθρου 6 του ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90 Α΄) και τίθεται ο ορθός αριθμός του νόμου 2819, αντί του εσφαλμένου 2814.  

Παράγραφος 14
Με την διάταξη αυτή αντικαθίσταται το στοιχείο iv της περίπτωσης β΄ της παρ. 11 του άρθρου 6 του ν. 2909/2001 και διευρύνεται η πρόβλεψη που περιείχε, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των ΤΕΙ που δεν έχουν επαρκώς στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία, και αυτά είναι τα περισσότερα ΤΕΙ. Με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου, προβλέπεται σύσταση θέσεων πολιτικών μηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών στα ΤΕΙ, για να τεθούν οι βάσεις μιας σωστής οργάνωσης των τεχνικών τους υπηρεσιών. Έτσι η ΟΣΚ ΑΕ μπορεί να αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνουσας Υπηρεσίας για Τ.Ε.Ι. που δεν διαθέτουν επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία αλλά και πρόσθετα καθήκοντα, όπως η σύνταξη μελέτης, η επίβλεψη έργων ή μελετών, η ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου κατά τις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν. 1418/1984 και η προμήθεια εξοπλισμών. Η διάταξη αυτή θα βοηθήσει τα ΤΕΙ να προχωρήσουν σε τεχνικά έργα που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητά τους και, κατά συνέπεια, το εκπαιδευτικό έργο. Ακόμη θα μπορέσουν να απορροφήσουν τα κονδύλια που διατίθενται για έργα υποδομής στα ΤΕΙ.

Παράγραφος 15
Εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, δίδεται η δυνατότητα στην ΟΣΚ ΑΕ να συνεργάζεται με την ΕΕΟΑ-Αθήνα 2004 για την εκπόνηση μελετών, επίβλεψη έργων και εξοπλισμό ακινήτων, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στο έργο που διεξάγεται στη χώρα μας για την επιτυχή και έγκαιρη ολοκλήρωση των υποδομών που απαιτούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την προτεινόμενη διάταξη επιτρέπεται στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. να συνεργάζεται με την Ε.Ε.Ο.Α.- Αθήνα 2004 και να παραχωρεί κατά χρήση και με αντάλλαγμα στην «Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004» (Ε.Ε.Ο.Α.- Αθήνα 2004) ακίνητά της, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και μέχρι τη διεξαγωγή τους. Επίσης ορίζεται ότι είναι δυνατόν η Ο.Σ.Κ. Α.Ε. να συνεργάζεται με την Ε.Ε.Ο.Α.- Αθήνα 2004 για την εκπόνηση μελετών, την επίβλεψη μελετών ή έργων, την κατασκευή έργων και την προμήθεια εξοπλισμού κ.λ.π. σε ακίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της Ε.Ε.Ο.Α.- Αθήνα 2004 και τα οποία ανήκουν στην ιδιοκτησία της ή στην ιδιοκτησία νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, των οποίων την λειτουργία εποπτεύει το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι όροι συνεργασίας και η αμοιβή της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. από την Ε.Ε.Ο.Α.- Αθήνα 2004 θα ρυθμίζονται κατά περίπτωση με υπογραφή σχετικής σύμβασης. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για επιτυχείς ολυμπιακούς αγώνες και εξασφαλίζει ταυτόχρονα υποδομές, που θα συνεχίσουν μετά τους αγώνες να συμβάλλουν στο έργο της εκπαίδευσης.

Παράγραφος 16
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται νομοθετικά η παραχώρηση μερικής έκτασης ενός ακινήτου 209.775,5 τ.μ. του τέως κτήματος Μερκάτη στη Λεωφ. Θηβών και Πέτρου Ράλλη, το οποίο απέκτησε ο ΟΣΚ με αγορά το έτος 1976 και το οποίο μεταβιβάζεται απευθείας εκ του νόμου στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, το οποίο εδρεύει και λειτουργεί στην έκταση αυτή επί δεκαετίες. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται μία ιδιοκτησιακή εκκρεμότητα της ΟΣΚ ΑΕ και του ΤΕΙ Πειραιά. Ειδικότερα μεταβιβάζεται χωρίς επιβαρύνσεις, συμβόλαια, δηλώσεις κλπ, ένα μέρος, οικοπεδικής έκτασης, που ανήκει στην κυριότητα της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. από αγορά του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων» βάσει των πωλητηρίων συμβολαίων με αριθμούς 57024/24-6-1976, 57025/24-6-1976 και 57115/9-7-1976 του συμβολαιογράφου Αθηνών Ανδριανού Μιχαήλ Λέζου, που μεταγράφηκαν νομίμως στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αιγάλεω Αττικής, και η οποία χαρακτηρίστηκε ως χώρος σχολικών κτιρίων. Η μερική έκταση είναι 67.328,4 τετραγωνικών μέτρων. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων διαπιστώνεται η ανωτέρω παραχώρηση. Η απόφαση αυτή, με συνημμένο το ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα του πολιτικού μηχανικού Γεωργίου Μεταξά, θεωρημένο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. μεταγράφεται, με φροντίδα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά, στα βιβλία μεταγραφών του Υποθηκοφυλακείου Αιγάλεω Αττικής ατελώς και χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση. Ακόμη η έκταση αυτή μπορεί να ενωθεί με όμορη έκταση ιδιοκτησίας του ΤΕΙ.

Με τη διάταξη αυτή υλοποιείται, κατά ένα μέρος, η υπόσχεση του Υπουργείου Παιδείας ότι θα επιδιώξει με κάθε τρόπο την ενίσχυση των ΤΕΙ, ώστε υπό το νέο καθεστώς να μπορούν να έχουν σύγχρονα κτίρια και εν γένει υποδομές, όπως αρμόζει σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης. Δεν είναι το μόνο, είναι όμως ένα σημαντικό μέτρο ενταγμένο στο πλαίσιο αυτό. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί ανάλογη ρύθμιση για το ΤΕΙ Αθήνας.

  Παράγραφος 17
Με την διάταξη αυτή επιτρέπονται οι μετατάξεις του μόνιμου προσωπικού, που υπηρετούσε στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπό την επωνυμία «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων» κατά τον χρόνο μετατροπής του σε Ανώνυμη Εταιρία, σε υπηρεσίες Υπουργείων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ Βαθμίδας καθώς και κάθε άλλης Επιχείρησης ή Οργανισμού του Δημοσίου Τομέα, που καθορίζεται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ 101 Α΄), όπως εκάστοτε ισχύει. Για τις μετατάξεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των άρθρων 69 έως 73 του υπαλληλικού κώδικα. Με την διάταξη αυτή δίδεται η δυνατότητα στους μετατασσόμενους υπαλλήλους να επιλέξουν αν θα υπαχθούν στα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης της παλαιάς θέσης τους ή αν θα υπαχθούν σε αυτά της νέας θέσης τους. Αν ο εργαζόμενος δεν ασκήσει το δικαίωμα επιλογής μέσα σε δύο μήνες από την κοινοποίηση σε αυτόν της απόφασης μετάταξης, θεωρείται ότι επιλέγει τα ασφαλιστικά ταμεία της νέας θέσης του. Μέχρι την ολοκλήρωση της μετάταξης, το προσωπικό παραμένει ασφαλισμένο στα ασφαλιστικά ταμεία που υπαγόταν πριν τη μετάταξή του.

 Παράγραφος 18
Με την διάταξη αυτή δίδεται η δυνατότητα απόσπασης από και προς την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. υπαλλήλων από και προς τις Υπηρεσίες που αναφέρονται στην παράγραφο 19 αυτού του άρθρου, κατ' ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 68 του ν. 2683/1999. Οι δαπάνες μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων βαρύνουν την υπηρεσία στην οποία ο υπάλληλος παρέχει τις υπηρεσίες του, με την επιφύλαξη όσων ορίζονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 30 του ν. 1558/1985 (ΦΕΚ 137 Α΄).  

Παράγραφος 19
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται ειδική διαδικασία ανάκλησης των αποσπάσεων υπάλληλοι της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του παρόντος είναι αποσπασμένοι σε υπηρεσίες του δημοσίου ή ΟΤΑ . Οι υπάλληλοι αυτοί μπορούν, μέσα σε προθεσμία έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, να δηλώσουν στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. αν επιθυμούν να επανέλθουν στην βασική θέση εργασίας τους ή να παραμείνουν στη θέση, όπου υπηρετούν με απόσπαση. Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί δήλωση μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, κινείται αυτοδίκαια η διαδικασία μετάταξής τους στην Υπηρεσία ή το Νομικό Πρόσωπο, που είναι αποσπασμένοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.  

Παράγραφος 20
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται ο τρόπος κάλυψης έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών της Ο.Σ.Κ. Α.Ε., σε σχέση με την εκτέλεση προγραμμάτων και έργων που συγχρηματοδοτούνται από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ή το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης ή ειδικές κυβερνητικές αποφάσεις. Για τον σκοπό αυτό είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται, κατ' εξαίρεση των κειμένων διατάξεων, εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, μέγιστης διάρκειας όση η περίοδος συμβατικής δέσμευσης της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. για την εκτέλεση του έργου, για το οποίο γίνεται η πρόσληψη και για τέσσερα έτη κατά ανώτατο όριο, με δυνατότητα ανανέωσης έως δύο επιπλέον έτη. Σε κάθε περίπτωση η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδίκαια είτε με την πάροδο της αρχικής διάρκειάς της είτε με την πάροδο του χρόνου παράτασης, χωρίς η παράταση να καθιστά την σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου. Με απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. καθορίζονται τα προσόντα, η διαδικασία πρόσληψης, η διάρκεια της σύμβασης εργασίας σε συνδυασμό με όσα ορίζονται ανωτέρω καθώς και οι λοιποί όροι απασχόλησης και αμοιβής σε βάρος του προγράμματος ή του έργου, χάριν του οποίου προσλαμβάνονται.
Έτσι με τις προηγούμενες παραγράφους και με αυτήν, δίδεται ένα ευέλικτο πλαίσιο σε σχέση με το προσωπικό, που παρέχει δυνατότητες και καθορίζει διαδικασίες ρύθμισης υπηρεσιακών καταστάσεων, προς όφελος και του προσωπικού και της εταιρίας.

Παράγραφος 21
Με την διάταξη αυτή ρυθμίζεται η διατήρηση της κυριότητας κτιριακών υποδομών στέγασης εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που κατασκευάζονται από την Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και χρηματοδοτούνται κατά ένα μέρος από τραπεζικούς δανειακούς πόρους, παραμένει στην Ο.Σ.Κ. Α.Ε. καθ' όλη τη διάρκεια της προβλεπόμενης, από τις αντίστοιχες συμβάσεις, δανειακής περιόδου. Στο πλαίσιο όμως της γενικής πολιτικής για την ευθύνη των ΟΤΑ σε θέματα διασφάλισης των στεγαστικών αναγκών των σχολικών μονάδων με απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. παραχωρείται η χρήση αυτών των κτιριακών εγκαταστάσεων σχολείων στους οικείους Ο.Τ.Α. με σύμβαση παραχώρησης, που υπογράφεται από τους δύο φορείς. Οι όροι που περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. και των αρμοδίων οργάνων των Ο.Τ.Α..

 
Άρθρο 3

Παράγραφος 1
Με τις διατάξεις των ν. 1268/1982 και 1404/1983, όπως ισχύουν, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα να ιδρύονται, να καταργούνται, να συγχωνεύονται, να κατατέμνονται ή να μετονομάζονται Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Σχολές ή Τμήματα με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ύστερα από τη γνώμη της Συγκλήτου του οικείου Πανεπιστημίου ή της Συνέλευσης του οικείου ΤΕΙ και του ΕΣΥΠ ή του ΣΑΠ. Στις ως άνω διατάξεις περιλαμβάνονται και επιπλέον ρυθμίσεις που αναφέρονται στα θέματα που μπορεί να περιλαμβάνει το Διάταγμα με το οποίο επιχειρείται ή ίδρυση, κατάτμηση ή συγχώνευση Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, Σχολών ή Τμημάτων.

Στο παραπάνω νομικό πλαίσιο δεν έχει περιληφθεί η δυνατότητα μετονομασίας Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ με ταυτόχρονη αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα, ύστερα και από σχετική επισήμανση του Συμβουλίου της Επικρατείας, να μη μπορούν να προωθηθούν προτάσεις που αφορούν θέματα αλλαγής γνωστικού αντικειμένου και μετονομασίας Τμημάτων. Προκειμένου να καλυφθεί το νομικό αυτό κενό και να αντιμετωπιστεί το εν λόγω πρόβλημα, προτείνεται η σχετική διάταξη της παραγράφου 1. Επειδή, περαιτέρω, προβλέπεται ότι δεν μπορεί να περατωθεί η χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων με βάση το ως άνω ισχύον νομικό πλαίσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους για μετονομασία Τμημάτων που έχουν ζητήσει ορισμένα Πανεπιστήμια και επειδή τα Τμήματα αυτά με τη νέα τους ονομασία έχουν περιληφθεί στα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων αυτού του έτους, προτείνεται η διάταξη με την μετονομασία, που περιέχεται στην σχετική με το θέμα παράγραφο αυτή.

Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 1404/1983 που αναφέρεται στην παράγραφο αυτή υπάρχει ήδη, όμως από νομοτεχνικό λάθος τροποποιήθηκε δύο φορές σε δύο διαφορετικά νομοθετήματα. Έτσι, για να μην υπάρχει πρόβλημα ερμηνείας, καταργούνται με άρθρο στο τέλος του νομοσχεδίου οι δύο διατάξεις που την είχαν τροποποιήσει και προτείνεται εδώ η νέα διατύπωση, στην οποία έχει περιληφθεί, για πρώτη φορά, και το θέμα της αλλαγής γνωστικού αντικειμένου, στο οποίο κυρίως οφείλεται η νομοθετική πρόταση της παραγράφου για Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράγραφος 2
Στο άρθρο 50 του ν. 2413/1996 «Ελληνική παιδεία στο εξωτερικό, διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 124 τ. Α΄) ορίζεται μεταξύ άλλων: «(....) ιιι. Η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ για την εκτέλεση έργων, μελετών και λοιπών δραστηριοτήτων που έχουν εγκριθεί στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση» γίνεται μέσω του ειδικού λογαριασμού του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στους ειδικούς λογαριασμούς των ΑΕΙ-ΤΕΙ που έχουν συσταθεί με το Π.Δ. 432/1981 και την υπουργική απόφαση Β1/819/1988. Οι σκοποί των λογαριασμών αυτών επεκτείνονται και στη χρηματοδότηση των έργων και δραστηριοτήτων του ανωτέρω επιχειρησιακού προγράμματος. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται ο τρόπος διαχείρισης, λειτουργία και ελέγχου των ειδικών λογαριασμών των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., ως προς τα παραπάνω θέματα, καθώς και θέματα έρευνας, κατά τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Β1/819/1988». Με την ανωτέρω εξουσιοδότηση εκδόθηκε η υπ’ αριθ. ΚΑ 679/22.8.96 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία ρυθμίζονται ο τρόπος διαχείρισης, λειτουργίας και ελέγχου των ειδικών λογαριασμών των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ως προς τα παραπάνω θέματα, καθώς και θέματα έρευνας, κατά τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Β1/819/1988.
Από την πολύχρονη εμπειρία εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης και προσαρμογής τους στους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης, για την αποτελεσματικότερη διαφάνεια των ενεργειών που χρηματοδοτούνται μέσω των ειδικών λογαριασμών, με την προσθήκη της προτεινόμενης διάταξης.
Η αναγκαιότητα της προσθήκης αυτής επιβεβαιώνεται και από το υπ’ αριθ. 30533/9-10-2000 έγγραφο του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το οποίο διαβιβάζεται απόσπασμα της ειδικής έκθεσης ελέγχου των λογαριασμών του Πανεπιστημίου από ειδικό κλιμάκιο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην οποία αναφέρεται: «Η ισχύς των ρυθμίσεων του ανωτέρω Οδηγού Χρηματοδότησης - και κάθε άλλου τυχόν εκδοθησομένου, ακόμη και μετά τήρηση της νόμιμης διαδικασίας - καθίσταται αμφίβολη και για το λόγο ότι, η ανάθεση, με την ΚΑ/679/22-8-1996 κοινή υπουργική απόφαση, στα όργανα του Λογαριασμού της ρύθμισης, με την έκδοση κανονιστικής πράξης, ουσιωδών θεμάτων αφορώντων τη λειτουργία αυτού συνιστά καταρχήν ανεπίτρεπτη υπεξουσιοδότηση, καθόσον δεν προβλέπεται από την εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 50 του Ν. 2413/1996».

Παράγραφος 3
Με τη διάταξη αυτή αυξάνεται ο αριθμός των αντιπρυτάνεων σε τρεις προκειμένου για τα Πανεπιστήμια που είτε έχουν μεγάλο αριθμό Τμημάτων (μεγαλύτερο των είκοσι) είτε λειτουργούν σε πολλές γεωγραφικές έδρες (τρεις ή περισσότερες). Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου φόρτου υποχρεώσεων που έχουν οι δύο μέχρι τώρα αντιπρυτάνεις στις περιπτώσεις αυτές. Ανάλογη δυνατότητα παρέχεται και στα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, εφ’ όσον τούτο ζητηθεί από τη Σύγκλητο.

Παράγραφος 4
Με τη διάταξη αυτή επιτρέπεται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ να μισθώνουν μεταφορικά μέσα για τη μεταφορά των φοιτητών από και προς τους χώρους εκπαίδευσης. Η σκοπιμότητα της διάταξης αυτής προκύπτει αφ’ ενός μεν από την αδυναμία των συγκοινωνιακών μέσων μαζικής μεταφοράς να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες μετακινήσεων των φοιτητών με τη συχνότητα που επιβάλλουν οι εκπαιδευτικές υποχρεώσεις τους, αφ’ ετέρου δε από την ανάγκη να απαλλαγούν οι φοιτητές από μία σημαντική δαπάνη που συνεπάγονται οι συχνές μετακινήσεις τους ακόμα και με τη μειωμένη τιμή του φοιτητικού εισιτηρίου, η οποία πλέον υπερβαίνει το 50% της κανονικής τιμής.

Παράγραφος 5
Με την διάταξη αυτή επιχειρείται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, κυρίως τα Πανεπιστήμια που εδρεύουν στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τη σώρευση όλων των υποθέσεων μετεγγραφών φοιτητών εσωτερικού στο Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος υποδοχής, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της διεκπεραίωσης τόσο των υποθέσεων των μετεγγραφών όσο και των λοιπών αρμοδιοτήτων του οργάνου. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η Σύγκλητος του Ιδρύματος υποδοχής μπορεί να απαλλάξει το Πρυτανικό Συμβούλιο από το φόρτο των υποθέσεων αυτών και να μεταβιβάσει τη σχετική αρμοδιότητα στα Διοικητικά Συμβούλια των Τμημάτων υποδοχής.

Παράγραφος 6
Με την διάταξη αυτή αναστέλλεται και για το ακαδημαϊκό έτος 2001-02 η ισχύς της σχετικής διάταξης του ν 2817/2000, με την οποία είχε μεταβιβαστεί στα Πανεπιστήμια η αρμοδιότητα της εκκαθάρισης των δαπανών και της πληρωμής των χρηματικών ενταλμάτων για τα διδακτικά βιβλία των Πανεπιστημίων. Η αναστολή για ένα ακόμα έτος κρίνεται αναγκαία προκειμένου να προετοιμαστεί πλήρως ο σχετικός μηχανισμός σε όλα τα Πανεπιστήμια.

Παράγραφος 7
Με τις προτεινόμενες διατάξεις επιχειρείται η άρση ορισμένων δυσλειτουργιών καθώς και η τακτοποίηση ορισμένων θεμάτων που προέκυψαν κατά την εφαρμογή του ν. 2552/1997 (Α΄ 266) και αφορούν τη γενικότερη λειτουργία του Ε.Α.Π., όσο και η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία αυτού, έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου αυτού καθώς επίσης και η υλοποίηση της αποστολής του.
Ειδικότερα ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την αποστολή του Ε.Α.Π., τη συγκρότηση οργάνων διοίκησης, τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων για φοίτηση σε αυτό έτσι ώστε να καθίσταται δικαιότερος ο τρόπος επιλογής αυτών αλλά και να υπηρετείται αποτελεσματικότερα η «δια βίου μάθηση» που αποτελεί θεμελιώδη επιδίωξη του Ε.Α.Π. Επίσης, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα προγράμματα σπουδών, τη Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης, την διοικητική οργανωτική υποστήριξη αυτού καθώς και τη συμμετοχή των φοιτητών σε επιμέρους δαπάνες που αφορούν τις σπουδές τους. Τέλος, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων φοιτητών, όπως επίσης και τις προϋποθέσεις για τη συγκρότηση της Συγκλήτου και της Επιτροπής Διαχείρισης Ειδικού Λογαριασμού έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ισόρροπη ανάπτυξη του Ιδρύματος. Ειδικότερα:
Στοιχείο α΄

Με την διάταξη αυτή διευκρινίζεται ότι στους σκοπούς του Ε.Α.Π., ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, εντάσσεται η επιστημονική έρευνα εν γένει, και όχι μόνο η έρευνα που σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με την τροποποιούμενη διάταξη αίρεται, επιπλέον, η αντίφαση που υπήρχε ανάμεσα στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 και στην παράγραφο 1 του άρθρου 4.
Στοιχείο β΄
Παρά το ότι το ανωτέρω εργαστήριο είναι σημαντικό, θεωρείται περισσότερο λειτουργικό να καλείται ο Διευθυντής του όταν συζητούνται στη Σύγκλητο θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες του εργαστηρίου, όπως άλλωστε θα συμβαίνει και με τους Προϊσταμένους και των άλλων Μονάδων του Ε.Α.Π. Δεν κρίνεται σκόπιμο ο ανωτέρω Διευθυντής να αποτελεί μόνιμο μέλος της Συγκλήτου: α) Επειδή δεν εκλέγεται από ευρύτερο σώμα, όπως όλα τα άλλα μέλη της Συγκλήτου, και β) Επειδή δεν θα είχε κανένα νόημα η συμμετοχή του σε συνεδριάσεις στις οποίες δεν συζητούνται θέματα του συγκεκριμένου εργαστηρίου.
Στοιχείο γ΄
Επειδή τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού απασχολούνται στο Ίδρυμα για ένα ακαδημαϊκό έτος, που είναι μικρότερο από ένα ημερολογιακό έτος, όπως συμβαίνει και στα άλλα Πανεπιστήμια με τους συμβασιούχους διδάσκοντες, με την τροποποίηση αυτή επιτυγχάνεται η αποτύπωση του πραγματικού χρόνου εργασίας τους. Ακόμη ρυθμίζονται θέματα ανανέωσης θητείας, επειδή με την έως τώρα διάταξη δεν προσδιοριζόταν το όργανο καθορισμού της διαδικασίας ανανέωσης της θητείας των μελών ΣΕΠ.
Στοιχείο δ΄
Ο τίτλος «Μεταπτυχιακοί τίτλοι Ειδίκευσης», που κατά πάσα πιθανότητα παρεισέφρησε από λάθος, είναι εντελώς ασαφής. Με την τροποποιούμενη διάταξη χρησιμοποιείται ο ίδιος ακριβώς τίτλος με εκείνον που ισχύει για όλα τα άλλα Πανεπιστήμια.
Στοιχείο ε΄
Η διευκρίνιση αυτή  είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής φοιτητών.
Στοιχείο στ΄
Με την τροποποιούμενη διάταξη:
α) Καταργείται η ευνοϊκότερη μεταχείριση (ουσιαστικά η επιλογή τους χωρίς κλήρωση), των υποψηφίων από ακριτικές περιοχές. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον επειδή η εμπειρία έδειξε ότι επιχειρείται συνεχώς η καταστρατήγηση της διάταξης αυτής από πολλούς υποψηφίους που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να αποδείξουν ότι καλύπτονται από αυτή τη διάταξη. Δεύτερον επειδή η διάταξη βρίσκεται στο ακραίο όριο της συνταγματικότητας καθώς εισάγεται μέσω αυτής διαφορετική μεταχείριση με βάση τον τόπο κατοικίας των υποψηφίων.
Επιπλέον καταργείται η διάκριση ανάμεσα σε υποψηφίους που έχουν εισαχθεί στο παρελθόν σε κάποιο Ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης και εκείνους που δεν έχουν εισαχθεί. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: α) Επειδή είναι εντελώς άδικο, κάποιος που εισήχθη σε κάποιο π.χ. επαρχιακό Τ.Ε.Ι. και δεν μπόρεσε να σπουδάσει για οικονομικούς λόγους να υφίσταται δυσμενή μεταχείριση έναντι κάποιου που δεν μπόρεσε να εισαχθεί σε κάποιο Ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης και β) επειδή είναι αδύνατο για το Ε.Α.Π. να ελέγξει την ακρίβεια των υποβαλλόμενων υπεύθυνων δηλώσεων.
Επιπροσθέτως διευρύνονται τα όρια των ηλικιών που ευνοούνται από ηλικίες μεταξύ 23 και 45 ετών, που ισχύει σήμερα, στις ηλικίες άνω των 23 ετών. Αυτό γίνεται για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Ε.Α.Π. στις απαιτήσεις μεγαλύτερων και χρήσιμων στην αγορά εργασίας ηλικιών να φοιτήσουν σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα προσεγγίζεται ακριβέστερα το ιδεώδες της «δια βίου μάθησης», κάτι που συνιστά θεμελιώδη επιδίωξη του Ε.Α.Π.
β) Γίνεται μία διευκρίνιση που είναι απαραίτητη, γιατί στην ήδη υπάρχουσα νομοθεσία υπάρχει κενό για το ποιο ακαδημαϊκό όργανο του Ε.Α.Π. καθορίζει τη διαδικασία επιλογής υποψήφιων φοιτητών.
Στοιχείο ζ΄
Με την τροποποιούμενη διάταξη:

Παρέχεται η δυνατότητα στο Ε.Α.Π. να αναθέτει έργα για τη διοικητική υποστήριξη των προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός τακτικός προϋπολογισμός. Η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως αναγκαία γιατί χωρίς αυτή το Ε.Α.Π. δεν θα μπορεί να εκτελεί την αποστολή του και να προσφέρει σπουδές σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές. Και αυτό επειδή στο Ε.Α.Π. το σύνολο  των προβλεπομένων οργανικών θέσεων διοικητικών υπαλλήλων είναι μόνο 30 άτομα, πράγμα που περιορίζει σημαντικά τον αριθμό φοιτητών που θα μπορεί να χειριστεί το ΕΑΠ.

Επιπλέον απαιτείται μια μόνο υπουργική απόφαση για το ύψος της συμμετοχής των φοιτητών και τα κριτήρια απονομής των υποτροφιών από το Ε.Α.Π.
Στοιχείο η΄
Ο «Μεταπτυχιακός Τίτλος Ειδίκευσης» μετονομάζεται σε «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης», σύμφωνα και με την προηγούμενη προτεινόμενη τροποποίηση και για τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Επιπλέον παρέχεται η δυνατότητα στη Σύγκλητο να εξειδικεύει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιοτήτων ανά πρόγραμμα σπουδών. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών θα είναι και η κατοχή συγγενούς πτυχίου. Τα συγγενή πτυχία θα καθορίζονται έτσι από τη Σύγκλητο ανά πρόγραμμα σπουδών.
Στοιχείο θ΄
Η εξειδίκευση της γενικής διάταξης περί Διδακτορικών Διατριβών των Πανεπιστημίων  κρίνεται απολύτως απαραίτητη εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων του Ε.Α.Π.
Στοιχείο ι΄
Παρέχεται η δυνατότητα στη Σύγκλητο να εξειδικεύει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις υποβολής υποψηφιοτήτων ανά πρόγραμμα σπουδών. Μεταξύ των προϋποθέσεων αυτών θα είναι και η κατοχή συγγενούς πτυχίου. Τα συγγενή πτυχία θα καθορίζονται έτσι από τη Σύγκλητο ανά πρόγραμμα σπουδών.
Στοιχείο ια΄
Αυτή η προσθήκη είναι απαραίτητη γιατί η κατά γράμμα ερμηνεία της ισχύουσας σήμερα διάταξης επιτρέπει σε κάποιον να ζητά πιστοποιητικό παρακολούθησης (που είναι τίτλος σπουδών και όχι απλώς βεβαίωση) για κάθε Θεματική Ενότητα που ολοκληρώνει επιτυχώς, κάτι που είναι εντελώς παράλογο.
Στοιχείο ιβ΄
Μετά από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ε.Α.Π. φάνηκε ότι δεν είναι απαραίτητη η ίδρυση «Γραφείων» των διοικητικών υπηρεσιών του ιδρύματος σε άλλες πόλεις, γιατί αυτή θα διασπούσε τη συνοχή της διοικητικής του λειτουργίας. Χρειάζεται απλώς να παρασχεθεί η δυνατότητα λειτουργίας του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ταχεία και σωστή ενημέρωση των υποψηφίων όσο και των φοιτητών που ζουν στις πόλεις αυτές.
Στοιχείο ιγ΄
Με την διάταξη αυτή διευκρινίζεται ότι το πόρισμα της έκθεσης αξιολόγησης χρησιμοποιείται κατά την ανανέωση της θητείας και την εξέλιξη των διδασκόντων, ενώ παράλληλα ορίζεται ότι η Σύγκλητος μπορεί να αναθέσει τη φροντίδα επιμόρφωσης των διδασκόντων στο Ε.Α.Π. στη Μονάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης
Στοιχείο ιδ΄
Η διάταξη αυτή είναι απολύτως απαραίτητη επειδή, προκειμένου να αναπτυχθεί ισόρροπα το Ίδρυμα, θα πρέπει στη διοίκησή του να εκπροσωπούνται με ένα τουλάχιστον μέλος ΔΕΠ όλα τα προγράμματα του Ιδρύματος που αντιστοιχούν στα τμήματα των παραδοσιακών Πανεπιστημίων. Η ισχύουσα έως τώρα διάταξη επιτρέπει την αυτονόμηση του Ιδρύματος χωρίς την προϋπόθεση αυτή, πράγμα που θα έχει ως πιθανή συνέπεια τη συρρίκνωση ή την εξαφάνιση προγραμμάτων τα οποία καθώς δεν διαθέτουν ούτε ένα μέλος ΔΕΠ δεν θα συμμετέχουν στην στρατηγική της ανάπτυξης του Ιδρύματος, ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα τα οποία διαθέτουν μέλη ΔΕΠ είναι πιθανόν να αναπτύσσονται σε βάρος των πρώτων. Αυτό θα οδηγούσε σε μη σύμμετρη, μη ορθολογική ανάπτυξη του Ιδρύματος, όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά σύμφωνα με τις ιδιαίτερες επιδιώξεις των προγραμμάτων τα οποία τυχαίως θα εκπροσωπούνται στα όργανα διοίκησης με μέλη ΔΕΠ. Εκτιμάται ότι χρειάζεται μόνο ένας αριθμός περίπου 10 επιπλέον μελών ΔΕΠ, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, προκειμένου να εκπληρωθεί η προϋπόθεση αυτή και να αυτονομηθεί το Ίδρυμα.
Στοιχείο ιε΄
Με τη διάταξη αυτή παρέχεται η δυνατότητα εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου των υπηρετούντων μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων που δεν υπερβαίνει το 10% του ετήσιου αριθμού των θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, οι δε θέσεις αυτές ορίζονται καθ’ υπέρβαση του κανονικού ετήσιου αριθμού θέσεων.

Παράγραφος 8
Με τη διάταξη αυτή προστίθενται στα ΤΕΙ και άλλες θέσεις δικηγόρων καθώς και θέσεις πολιτικών μηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών, ώστε να υπάρχει σε όλα τα ΤΕΙ πλήρης νομική και τεχνική υπηρεσία. Αυτό θα ενισχύσει τη λειτουργικότητα των ΤΕΙ και θα βελτιώσει συνεπώς και το εκπαιδευτικό έργο τους.

Παράγραφος 9
Με τη διάταξη αυτή επεκτείνονται και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία «Αιγινήτειο» και «Αρεταίειο» ορισμένες διατάξεις που ισχύουν για τα Νοσοκομεία που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Συγκεκριμένα, με τα εδάφια α΄ και β΄ παρέχεται και στα ανωτέρω Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία η, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 2716/1999 (Α΄ 96), ευχέρεια πλήρωσης θέσεων νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χωρίς να απαιτείται προηγουμένως σχετική έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ με το εδάφιο γ΄ παρέχεται και στα ανωτέρω Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία η, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 23 του ν. 2519/1997 (ΦΕΚ 165Α΄), ευχέρεια πλήρωσης κενών θέσεων ειδικευομένων, και μέχρι ποσοστού 60% των θέσεων, με ειδικευμένους ιατρούς αντίστοιχης ειδικότητας που προσλαμβάνονται με σύμβαση διάρκειας ενός έτους.

Παράγραφος 10
Με την διάταξη αυτή αποσαφηνίζονται τα δεδομένα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι υποψήφιοι για εκλογή σε θέση ΔΕΠ είναι περισσότεροι από δύο και οι ψήφοι των εκλεκτόρων διαμοιράζονται μεταξύ αυτών, οπότε και επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων σε αριθμό ψήφων υποψηφίων.

Παράγραφος 11
Με την διάταξη αυτή αντιμετωπίζεται το κενό που υπήρχε στη σχετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η επανάληψη μίας διαδικασίας εκλογής μέλους ΔΕΠ Πανεπιστημίου ή ΕΠ ΤΕΙ, εφόσον κατά την πρώτη και κατά τη δεύτερη συνεδρίαση του εκλεκτορικού σώματος δεν διασφαλιζόταν η απαιτούμενη απαρτία. Η εν λόγω διάταξη όριζε ότι κατά την τρίτη συνεδρίαση του εκλεκτορικού απαιτείται μικρότερη απαρτία. Με την προτεινόμενη τροπολογία ορίζεται στην ουσία ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει και τέταρτη συνεδρίαση, εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία κατά την τρίτη συνεδρίαση.

Παράγραφος 12
Με την διάταξη αυτή αποσαφηνίζονται οι σχετικές με τη συγκρότηση των εκλεκτορικών σωμάτων διατάξεις του ν. 2083/1992. Σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης Γ΄ «Εισηγητικές Επιτροπές», παρ.1 του άρθρου 6 του ν. 2083/1992, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1, παρ.6, εδ. α΄ του ν. 2188/1994, «μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) μηνός από την υποβολή της σχετικής αίτησης ή από το τέλος της προθεσμίας για υποβολή υποψηφιότητας συγκροτείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος το οικείο εκλεκτορικό σώμα, το οποίο ορίζει τριμελή εισηγητική επιτροπή από μέλη ΔΕΠ...»
Σύμφωνα εξ άλλου με τις διατάξεις της περίπτωσης Δ΄ «Εκλέκτορες-Ψηφοφορία», παρ.1 του ιδίου ως άνω άρθρου, «δικαίωμα ψήφου για την εκλογή ή εξέλιξη, όπου αυτή προβλέπεται στον παρόντα νόμο, έχουν όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος της βαθμίδας για την οποία γίνεται η κρίση και των ανωτέρων από αυτήν εφόσον ο αριθμός τους δεν υπερβαίνει τους τριάντα (30). Κατ’ εξαίρεση για την εκλογή ή εξέλιξη στη βαθμίδα του Καθηγητή μετέχουν όλοι οι Καθηγητές του Τμήματος ανεξαρτήτως αριθμού ...».
Από τις παραπάνω διατάξεις προκύπτει ότι η Γενική Συνέλευση του Τμήματος είναι απαραίτητη για τη συγκρότηση του κατά περίπτωση οικείου εκλεκτορικού σώματος, ώστε να μην καταλείπεται ουδεμία αμφιβολία ως προς τα πρόσωπα που το συγκροτούν και τον αριθμό τους. Όταν όμως πρόκειται για την εκλογή ή εξέλιξη στη βαθμίδα του Καθηγητή, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη του δευτέρου εδαφίου της παρ.1 της περίπτωσης Δ΄, του άρθρου 6 του ν. 2083/1992 (όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 2188/1994), το εκλεκτορικό σώμα συγκροτείται εκ του νόμου κατ’ εξαίρεση από το σύνολο των Καθηγητών του Τμήματος ανεξαρτήτως αριθμού, ώστε να μην τίθεται θέμα συγκρότησής του με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ο αριθμός των δικαιουμένων ψήφου μελών ΔΕΠ του Τμήματος κυμαίνεται μεταξύ των 11 και των 30, οπότε στο εκλεκτορικό σώμα συμμετέχουν εκ του νόμου όλα τα μέλη ΔΕΠ.
Επειδή όμως από την ως άνω διάταξη, προφανώς από παραδρομή, δεν προκύπτει σαφώς ότι κατόπιν της εκ του νόμου συγκρότησης του εκλεκτορικού σώματος δεν απαιτείται και σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος, είναι αναγκαία η τροποποίησή της με την προτεινόμενη διάταξη, ώστε να αποφεύγονται παρερμηνείες αλλά και διαδικασίες άνευ ουσιαστικού αντικειμένου. Επειδή τέλος με την προτεινόμενη διάταξη στην πραγματικότητα αποκαθίσταται η αληθής έννοια της τροποποιούμενης διάταξης είναι αναγκαίο αυτή να έχει αναδρομική ισχύ και συγκεκριμένα από την έναρξη της ισχύος του Ν. 2083/92.

Παράγραφος 13
Με την διάταξη αυτή ορίζεται ότι οι απαιτούμενες πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, όπως επίσης και οι απαιτούμενες πρωτότυπες επιστημονικές μονογραφίες, λαμβάνονται υπόψη κατά τη σχετική κρίση, όχι μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί η δημοσίευσή τους, αλλά ακόμα και όταν οι μεν δημοσιεύσεις έχουν γίνει απλώς δεκτές προς δημοσίευση στα σχετικά περιοδικά, οι δε μονογραφίες βρίσκονται στο στάδιο της εκτύπωσης.

Παράγραφος 14
Με τη διάταξη αυτή γίνεται σαφέστερο το τεχνικό θέμα της συγκρότησης, της πρόσκλησης για συνεδρίαση και της εισηγητικής επιτροπής του εκλεκτορικού σώματος όταν γίνεται σε ΤΕΙ προκήρυξη σε συνδυασμό θέσεων.

Παράγραφος 15
Με την διάταξη αυτή αποσαφηνίζεται ότι η διαδικασία πλήρωσης μίας θέσης ΔΕΠ Πανεπιστημίου ή ΕΠ ΤΕΙ στη βαθμίδα του Καθηγητή με μετάκληση, ενεργοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του οικείου Τμήματος του Πανεπιστημίου ή του Συμβουλίου του οικείου Τμήματος ΤΕΙ.

Παράγραφος 16
Με τη διάταξη αυτή εξαιρούνται από την υποχρέωση να τελούν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης κατά το πρώτο έτος διορισμού οι Καθηγητές οι οποίοι μετακαλούνται από το εξωτερικό σε Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Η διάταξη αποσκοπεί στην προσέλκυση επιστημόνων υψηλού επιπέδου και κύρους στα Τμήματα της περιφέρειας.

Παράγραφος 17
Με τη διάταξη αυτή αποσαφηνίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μετάκληση ΔΕΠ Πανεπιστημίου ή ΕΠ ΤΕΙ ή μετακίνηση μελών ΔΕΠ από ένα Τμήμα Πανεπιστημίου σε άλλο είναι, είτε να υπάρχει εγκεκριμένη διαθέσιμη πίστωση στο Τμήμα υποδοχής, είτε να έχει συμφωνήσει για τη μεταφορά της υπάρχουσας πίστωσης το Τμήμα προέλευσης. Με τον τρόπο αυτό, αφ’ ενός μεν εναρμονίζονται μεταξύ τους οι διαδικασίες μετάκλησης και μετακίνησης, αφ’ ετέρου δε, γίνονται πιο ευέλικτες καθώς η απαιτούμενη για την πλήρωση της θέσης πίστωση μπορεί να διατεθεί είτε από το Τμήμα υποδοχής είτε από το Τμήμα προέλευσης.

Παράγραφος 18
Με την διάταξη αυτή διευκρινίζονται ορισμένα ζητήματα σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση και τις δυνατότητες εξέλιξης των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων που τελούν σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του άρθρου 5 του ν. 2530/1997, για τα μέλη ΔΕΠ που τελούν σε υποχρεωτική αναστολή άσκησης καθηκόντων αναστέλλονται και οι διαδικασίες προκήρυξης και εξέλιξης για όλη τη διάρκεια της αναστολής άσκησης καθηκόντων και για έξι επιπλέον μήνες μετά την αποχώρησή τους από τη θέση λόγω της οποίας τελούσαν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων. Όπως είναι γνωστό όμως, η νομοθεσία ορίζει αποκλειστικές προθεσμίες μέσα στις οποίες τα υπηρετούντα μέλη ΔΕΠ υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για εξέλιξη στην υψηλότερη βαθμίδα, διαφορετικά λήγει υποχρεωτικά η θητεία τους.
Οι αποκλειστικές αυτές προθεσμίες εμφανίζονται με τη μορφή των μέγιστων επιτρεπόμενων χρόνων παραμονής σε μία βαθμίδα. Με την προτεινόμενη διάταξη, το μέγιστο χρονικό όριο για την πραγματοποίηση της κρίσης μετατοπίζεται χρονικά κατά διάστημα ίσο προς το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το μέλος ΔΕΠ τελούσε σε αναστολή άσκησης καθηκόντων. Με τον τρόπο αυτό, προφυλάσσονται τα μέλη ΔΕΠ που τελούν σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων τους από τον κίνδυνο να λήξει η θητεία τους λόγω της αδυναμίας τους να κριθούν μέσα στον προβλεπόμενο μέγιστο χρόνο παραμονής στη βαθμίδα τους.
Από την άλλη μεριά, είναι γνωστό ότι τα μέλη ΔΕΠ που τελούν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων έχουν εκ του νόμου τη δυνατότητα να ασκούν διδακτικό και ερευνητικό έργο στο Πανεπιστήμιο, χωρίς όμως αποδοχές ή κάθε άλλου είδους αμοιβές. Προκειμένου ακριβώς να μην καθυστερεί η εξέλιξη των μελών ΔΕΠ που κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής, τους παρέχεται με την προτεινόμενη διάταξη το δικαίωμα να ζητήσουν να κριθούν πριν από τον προαναφερθέντα μέγιστο χρόνο, εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο κατά τον νόμο ελάχιστο χρόνο παραμονής στη βαθμίδα τους και οπωσδήποτε πάντως μετά την πάροδο έξι μηνών από την αποχώρησή τους από τη θέση λόγω της οποίας τελούσαν σε αναστολή άσκησης καθηκόντων. Τέλος, για τα μέλη ΔΕΠ που ασκούν πλήρες διδακτικό έργο στη διάρκεια της αναστολής υπολογίζεται ο χρόνος της αναστολής και για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.

Παράγραφος 19
Με την διάταξη αυτή επιχειρείται η επίλυση ενός ακαδημαϊκού χαρακτήρα προβλήματος που υπάρχει σε σχέση με την άσκηση ελέγχου νομιμότητας της εκλογής ενός μέλους ΔΕΠ Πανεπιστημίου ή ΕΠ ΤΕΙ. Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ο Πρύτανης ή ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να εκδώσει τη σχετική πρυτανική πράξη διορισμού, έστω και αν έχει διαπιστώσει ότι η σχετική διαδικασία πάσχει νομικά. Και τούτο γιατί ο έλεγχος νομιμότητας ασκείται μόνο από τον Υπουργό Παιδείας. Με την προτεινόμενη ρύθμιση, ο Πρύτανης ή ο Πρόεδρος υποχρεούται να ασκήσει προκαταρκτικό έλεγχο νομιμότητας πριν από την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού, ενώ παράλληλα διατηρείται η υποχρέωση του Υπουργού για άσκηση του τελικού ελέγχου νομιμότητας.

Παράγραφος 20
Με τη διάταξη αυτή διασφαλίζεται η θεσμική δυνατότητα των μελών ΔΕΠ των Ελληνικών Πανεπιστημίων να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις Έδρες Ελληνικών Σπουδών της αλλοδαπής, και μάλιστα με όρους που να παρέχουν στα εν λόγω μέλη ΔΕΠ ικανοποιητικό κίνητρο για να αναλάβουν το έργο αυτό. Η διάταξη επεκτείνεται και στα μέλη ΕΕΔΙΠ κλάδου Ι, αλλά μόνο για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας.

Παράγραφος 21
Από την κείμενη νομοθεσία προβλέπεται ότι μπορούν να λάβουν εκπαιδευτική άδεια όσοι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ δεν έχουν υπερβεί το 55ο έτος της ηλικίας τους. Με την προτεινόμενη διάταξη το έτος αυτό παρατείνεται μέχρι το 60ό, ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν προσόντα και να ενταχθούν στις νέες βαθμίδες. Προς πλήρη διευκόλυνσή τους, δεν ισχύει η διάταξη ότι αποκλείεται να πάρουν άδεια όταν το 1/5 των μελών του Τμήματός τους ευρίσκεται σε άδεια. Ακόμη, επειδή τα χρονικά όρια είναι στενά, δεν ισχύει η υποχρέωση να παραμείνουν μετά την άδεια διπλάσιο χρόνο στη θέση τους, όταν, πριν συμπληρωθεί ο διπλάσιος αυτός χρόνος, συνταξιοδοτούνται. Έτσι αν ένα μέλος ΕΠ 60 ετών λάβει εκπαιδευτική άδεια τριών ετών και ζητήσει παράταση ενός ακόμη χρόνου, θα παραμείνει στην υπηρεσία άλλα τρία έτη, οπότε συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας και συνταξιοδοτείται και όχι συνολικώς οκτώ, δηλ. δεν θα μείνει διπλάσιο χρόνο που προβλέπει ο νόμος στις πάγιες διατάξεις. Επιπλέον, για περαιτέρω ενίσχυσή τους, τους χορηγείται και το επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και εξωδιδακτικής απασχόλησης.

Παράγραφος 22
Μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001, υπήρξαν εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, οι οποίοι είχαν τα νόμιμα προσόντα, ζήτησαν μετατροπή της θέσης τους από προσωποπαγή σε μόνιμη, κρίθηκαν οι αιτήσεις τους από τα εκλεκτορικά σώματα θετικώς, όμως συνταξιοδοτήθηκαν λόγω ορίου ηλικίας πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής της θέσης. Είναι δίκαιο να μην απολέσουν την κρίση αυτή και να συνταξιοδοτηθούν με την βαθμίδα που είχαν δικαίωμα να κατέχουν, όπως έκριναν τα εκλεκτορικά σώματα, σε μία, μάλιστα, διαδικασία που άρχισε όσο ακόμη αυτοί ήταν στην υπηρεσία.

Παράγραφος 23
Με τη διάταξη αυτή παρέχεται στους υπηρετούντες μόνιμους Βοηθούς, Επιστημονικούς Συνεργάτες και Επιμελητές, όπως επίσης και στα υπηρετούντα μόνιμα μέλη ΕΕΔΙΠ, το δικαίωμα να κριθούν για ένταξη σε θέσεις Λεκτόρων, εφ’ όσον υπηρετούν τουλάχιστον επί επταετία στο Πανεπιστήμιο και έχουν ή θα αποκτήσουν διδακτορικό δίπλωμα μέσα στο διάστημα του ενός έτους. Η δυνατότητα αυτή είχε δοθεί στους ανωτέρω και με τον ν. 2517/1997 και ίσχυσε και τότε για ένα έτος. Με την προτεινόμενη διάταξη αναβιώνει η δυνατότητα αυτή για διάστημα ενός ακόμη έτους και με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις που ίσχυσαν και το 1997.

Παράγραφος 24
Όταν έγινε η τροποποίηση του άρθρου 15 του ν. 2530/1997 με το άρθρο 4 του ν. 2916/2001, είχε επικρατήσει η άποψη ότι εφόσον η διάταξη  του ίδιου άρθρου 4 (που τροποποιούσε το άρθρο 18 του ν. 1404/1983) προέβλεπε ότι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής των ΤΕΙ λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος, ο Διευθυντής του Κέντρου θα λαμβάνει τα έξοδα παράστασης που λαμβάνει ο Προϊστάμενος Τμήματος. Επειδή υπήρξαν διαφορετικές ερμηνείες σε αυτό το θέμα από τα ελεγκτικά όργανα, γίνεται σαφές με την προτεινόμενη διάταξη ότι στην σχετική πρόβλεψη του ν. 2530/1997 περιλαμβάνεται και ο Διευθυντής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής. Ακόμη, επειδή το ίδιο πρόβλημα ερμηνείας υπάρχει και με τη θητεία του Διευθυντή, ρυθμίζεται και αυτό.

Παράγραφος 25
Οι Καθηγητές και Αναπληρωτές Καθηγητές ΤΕΙ διορίζονται ως μόνιμοι, οι Επίκουροι Καθηγητές και οι Καθηγητές Εφαρμογών ΤΕΙ διορίζονται με θητεία. Αυτό προβλέπεται από το άρθρο 17 του ν. 1404/1983, όπως σήμερα ισχύει. Πρόθεση του ΥΠΕΠΘ ήταν όσοι μετατρέπουν τη θέση τους από προσωποπαγή σε τακτική, σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 2916/2001, να καταλάβουν μόνιμα τη θέση αυτή. Έτσι στο άρθρο 6 υπάρχει η διάταξη ότι ζητούν μετατροπή της θέσης τους σε «μόνιμη τακτική θέση». Για να αποφευχθούν ερμηνείες που προβλήθηκαν με αντίθετο περιεχόμενο, με την προτεινόμενη διάταξη γίνεται πιο σαφής η πρόθεση του Υπουργείου που προαναφέρθηκε.

Παράγραφος 26
Με την διάταξη αυτή διευκρινίζεται η ασάφεια του ν. 2517/1997 ως προς το ποιοι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στα ΤΕΦΑΑ είχαν δικαίωμα να ενταχθούν σε θέσεις Λεκτόρων ύστερα από προκήρυξη και ανοικτή διαδικασία εκλογής. Στην ουσία, αποσαφηνίζεται η κατάσταση σε σχέση με την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 1997. Με τη στενή ερμηνεία της σχετικής διάταξης προέκυπτε ότι είχαν δικαίωμα ένταξης οι εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε Πανεπιστήμια κατά το ακαδημαϊκό έτος 1996-97, δηλαδή τυπικά μέχρι το τέλος του Αυγούστου 1997, έστω και αν τα Πανεπιστήμια δεν είχαν ζητήσει την απόσπασή τους και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 1997-98. Αντίθετα, με τη στενή αυτή ερμηνεία, δεν είχαν δικαίωμα ένταξης οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν ήταν αποσπασμένοι κατά το ακαδημαϊκό έτος 1996-97, έστω και αν ήταν αποσπασμένοι κατά τα έξι, επτά ή και περισσότερα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη και των οποίων μάλιστα τα Πανεπιστήμια είχαν ζητήσει την απόσπαση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 1997-98. Με την προτεινόμενη διάταξη αναγνωρίζεται και σε αυτή την τελευταία κατηγορία το δικαίωμα ένταξης.

Παράγραφος 27
Με την διάταξη αυτή περιλαμβάνονται και οι πτυχιούχοι του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στις περιπτώσεις πτυχιούχων οι οποίοι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 2 του ν.2740/1999 (ΦΕΚ 186 Α΄) απαλλάσσονται των εξετάσεων για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου ΙΙ, ως διαθέτοντες άριστη γνώση της οικείας ξένης γλώσσας.

Παράγραφος 28
Με την διάταξη αυτή καταργούνται οι μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού σε Ελληνικά Πανεπιστήμια από το ακαδημαϊκό έτος 2004-05. Η ρύθμιση αυτή υπαγορεύεται από το γεγονός ότι ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα υπερβαίνει πλέον τον αριθμό των αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάθε χρόνο. Το μέτρο της κατάργησης των μετεγγραφών θα ισχύσει μετά την πάροδο δύο ετών, ούτως ώστε να μην επηρεαστούν από αυτό οι φοιτητές που ήδη έχουν εγγραφεί σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2001-02.

Με την ίδια διάταξη προβλέπεται ότι η κατάταξη των πτυχιούχων ΤΕΙ σε Τμήματα Πανεπιστημίων θα γίνεται, από το παραπάνω ακαδημαϊκό έτος, με τις ίδιες διατάξεις και διαδικασίες, όπως αυτές των πτυχιούχων Πανεπιστημίου και σε ξεχωριστό ποσοστό 5%. Έτσι επιτυγχάνεται μία ενιαία ρύθμιση και θα σταματήσουν οι σχετικές εξετάσεις που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.

Παράγραφος 29
Με τις διατάξεις της παρ. 30 αίρεται μία αμφισβήτηση περί του αν οι ιατροί μέλη ΔΕΠ μπορούν να ασκούν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και το «ΩΝΑΣΕΙΟ», σύμφωνα με το ν. 2188/1994, ενόψει της διάταξης του άρθρου 24 παρ. 6 του ν. 2530/1997, που έδινε παράταση δύο ετών. Ο ν. 2530/1997 αναφέρεται σε νπδδ και με γνωμοδότηση που έγινε δεκτή τεκμηριώνεται ότι δεν αφορά στα νπιδ και συνεπώς ισχύει πάντοτε ο ν. 2188/1994.

Παράγραφος 30
Με την παράγραφο αυτή ρυθμίζεται η διαδικασία πρόσκλησης των φοιτητών και σπουδαστών στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Παράγραφος 31
Σε ορισμένα, ιδίως νεοϊδρυθέντα Τμήματα Τ.Ε.Ι., όπως τα Τμήματα Λαϊκής και παραδοσιακής  Μουσικής, Μουσικής Τεχνολογίας, Σχεδιασμού (Design) υφάσματος και ενδύματος προσφέρονται εργαστηριακά και πρακτικά μαθήματα, για τη διδασκαλία των οποίων κατάλληλα είναι άτομα τα οποία, χωρίς να διαθέτουν οπωσδήποτε ακαδημαϊκά προσόντα, έχουν μακροχρόνια και αναγνωρισμένη καλλιτεχνική ή επαγγελματική επίδοση. Η καλλιέργεια, μέσα από τα μαθήματα αυτά, των αντίστοιχων δεξιοτήτων των σπουδαστών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου αυτοί να επιτύχουν τον κύριο εκπαιδευτικό στόχο του Τμήματος. Για το λόγο αυτό δημιουργείται ο κλάδος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, κατ' αντιστοιχία προς τον ίδιο κλάδο που υφίσταται στα Πανεπιστήμια.

Παράγραφος 32
Προσδιορίζεται η 1/2/2002 ως ημέρα έναρξης ισχύος του ΠΔ που αναφέρεται στα μέλη του Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) και για τα βαθμολογικά θέματα, πέραν των οικονομικών που προβλέπεται η ίδια προθεσμία από το διάταγμα αυτό.


 
Άρθρο 4

Με το άρθρο αυτό ιδρύεται ανώτατη σχολή παιδαγωγικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, η οποία υπάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στον τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης. Η σχολή είναι ουσιαστικά ένα νέο ΤΕΙ που παρέχει και παιδαγωγική εκπαίδευση και αποβλέπει, επιπλέον, στην προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας στην εκπαιδευτική τεχνολογία. Έτσι εφαρμόζονται και για τη σχολή αυτή όλες οι διατάξεις που αφορούν τα ΤΕΙ (διοίκηση, διάρκεια σπουδών κλπ), αλλά με αποκλίσεις που προβλέπονται, δεδομένου ότι τα ΤΕΙ έχουν τουλάχιστον δύο σχολές ενώ εδώ υπάρχει μόνο μία. Όταν αργότερα και εφόσον ιδρυθεί και άλλη σχολή στο ίδιο ίδρυμα, τότε θα εφαρμοστεί απολύτως ο καταστατικός νόμος των ΤΕΙ και οι διατάξεις που έχουν εκδοθεί κατ’ εξουσιοδότηση νόμου.
Η σχολή θα χορηγεί πτυχίο ισότιμο με αυτό των ΤΕΙ, που θα παρέχει τη δυνατότητα διδασκαλίας στην εκπαίδευση. Όσοι θέλουν να πάρουν πτυχίο που εκτός από ισότιμο θα είναι και αντίστοιχο πτυχίο ΤΕΙ ίδιας ειδικότητας, πρέπει να παρακολουθήσουν επί πλέον πρόγραμμα.
Η σχολή στο μεταβατικό της στάδιο θα έχει Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα έχει όλες τις αρμοδιότητες των οργάνων των ΤΕΙ. Με τις διατάξεις του άρθρου αυτού ρυθμίζονται τα θέματα λειτουργίας της Διοικούσας Επιτροπής και όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της σχολής μέχρι να εκλεγούν τα οικεία όργανα και να παύσει το έργο της Διοικούσας Επιτροπής. Ακόμη η σχολή θα μπορεί να λειτουργεί και προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης για εκπαιδευτικούς που υπηρετούν ή πρόκειται να διοριστούν, ανάλογα με αυτά της ΠΑΤΕΣ που λειτουργούν.
Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται κατάργηση της ΣΕΛΕΤΕ και φυσικά και των σχολών ΑΣΕΤΕΜ και ΠΑΤΕΣ που λειτουργούν σε αυτή. Το προσωπικό κάθε φύσης γίνεται προσωπικό της νέας σχολής και το εκπαιδευτικό προσωπικό καταλαμβάνει προσωποπαγείς θέσεις. Αυτοί που έχουν τα προσόντα που προβλέπει ο ν. 1404/1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, θα κριθούν για να ενταχθούν σε βαθμίδες, κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν των εκπαιδευτικών των ΤΕΙ. Υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς ρυθμίσεις για τους σπουδαστές καθώς και για τα προγράμματα της ΠΑΤΕΣ που λειτουργούν. Επίσης καλύπτεται αναδρομικά η θητεία του παλαιού Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΛΕΤΕ, η οποία είχε λήξει το 1999. Το Συμβούλιο αυτό έχει ήδη αντικατασταθεί από άλλο τον Ιανουάριο του 2002.
Με τις σημαντικές ρυθμίσεις του άρθρου αυτού ομαλοποιείται απολύτως το καθεστώς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και μορφοποιείται, χωρίς εξαιρέσεις, ο χώρος της ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικότερα του τεχνολογικού τομέα αυτής. Διασφαλίζεται απολύτως η θέση όλου του προσωπικού και οριοθετείται σαφώς το καθεστώς των πτυχίων και των σπουδών των σπουδαστών της ΑΣΕΤΕΜ. Παράλληλα επιτυγχάνεται η ένταξη των προγραμμάτων που εκτελεί η ΠΑΤΕΣ σε άλλο επίπεδο, που έχει περιθώριο, ουσιαστικά και τυπικά, όχι μόνο βελτίωσης αλλά και αναβάθμισης.

 
Άρθρο 5
Με το άρθρο 5, και ειδικότερα με τις παραγράφους 1 έως 5 επιδιώκεται ο εξορθολογισμός των διαδικασιών αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοιχίας πτυχίων εξωτερικού από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις γίνονται αυστηρότερες οι προϋποθέσεις αναγνώρισης ισοτιμίας των πτυχίων ιατρικής με τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των εξεταζομένων μαθημάτων, ενώ παράλληλα διασφαλίζονται ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια στη διεξαγωγή των σχετικών εξετάσεων. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιτυγχάνεται επίσης σε σημαντικό βαθμό η αυτοματοποίηση του καθορισμού των μαθημάτων στα οποία εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι, με αποτέλεσμα να περιορίζεται δραστικά ο χρόνος παραπομπής τους σε εξετάσεις. Τέλος, με τις εν λόγω ρυθμίσεις παραπέμπεται λόγω της προφανούς ιδιαιτερότητάς τους στα οικεία Τμήματα των Ελληνικών Πανεπιστημίων η αναγνώριση της ισοτιμίας και της αντιστοιχίας πτυχίων στα αντικείμενα των καλών τεχνών και της μουσικής.
Όπως είναι γνωστό, με τις ισχύουσες διατάξεις οι κάτοχοι πτυχίων ομοταγών Πανεπιστημίων της αλλοδαπής, τα οποία δεν πληρούν τις αναγκαίες προδιαγραφές ώστε να αναγνωρίζονται ως ισότιμα προς τα χορηγούμενα από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, είχαν τη δυνατότητα να καταταγούν σε συναφή Τμήματα Ελληνικών Πανεπιστημίων, προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο από αυτά. Η διαδικασία αυτή αποτελούσε στην ουσία μία παράπλευρη δυνατότητα μετεγγραφών από το εξωτερικό και μάλιστα χωρίς να μεσολαβεί διαδικασία εξετάσεων. Με την προτεινόμενη διάταξη της παραγράφου 7, καταργείται η δυνατότητα αυτή, και τούτο σε συμφωνία με την άλλη διάταξη που περιλαμβάνεται στο παρόν νομοσχέδιο, με την οποία καταργούνται μετά την πάροδο διετίας και οι ισχύουσες διατάξεις για τις μετεγγραφές από Πανεπιστήμια εξωτερικού. Οι καταργούμενες διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ μόνο για εκείνους που ήδη φοιτούν σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2001-02.

Με την παράγραφο 8 καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας προσωπικού του ΔΙΚΑΤΣΑ και παράλληλα παρέχεται εξουσιοδότηση για έκδοση Π.Δ. που θα ρυθμίζει τα θέματα της κατανομής και ανακατανομής των ανωτέρω θέσεων κατά σχέση εργασίας, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα. Με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες του ΔΙΚΑΤΣΑ σε προσωπικό και θα καταστεί αποτελεσματικότερη η άσκηση του έργου του.


 
Άρθρο 6

 

 

Με το άρθρο 6 προβλέπονται ρυθμίσεις που ενδιαφέρουν άμεσα του Υπουργείο Παιδείας και μερικά έχουν σχέση και με τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Ειδικότερα:

Παράγραφος 1
Για τη στήριξη της εφαρμογής των προγραμμάτων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, συνιστάται η υπηρεσία που αναφέρεται στην παράγραφο αυτή. Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατή η πλήρης ενεργοποίηση όσων έχουν σχεδιαστεί χωρίς να υπάρχει ειδική μονάδα με αποκλειστική απασχόληση στο αντικείμενο αυτό, η οποία να μπορεί να αποκτά αλλά και να διαδίδει τη γνώση και την εμπειρία στο αντικείμενο και να έχει, εκτός από την αποτελεσματικότητα, και μία συνέχεια, παρά τη διαδοχή των προσώπων.

Παράγραφος 2
Με την προτεινόμενη διάταξη ιδρύεται Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, ύστερα από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που έχει ληφθεί στη συνεδρίασή της 12 Οκτωβρίου 2001. Επίσης συνιστώνται οι απαραίτητες θέσεις.

Παράγραφος 3
Με το άρθρο 14 παρ. 29 του ν. 2817/2000 όλες οι αρμοδιότητες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων σε θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είχαν μεταβιβασθεί σε αυτές δυνάμει του άρθρου 3 του ν. 2218/1994, περιέρχονται στον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ασκούνται δια των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής των νομών και νομαρχιών πριν από την ισχύ του ν. 2817/2000 ανήκαν στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι οποίες είχαν μεταβιβάσει σε αυτά την άσκηση αρμοδιοτήτων και επί θεμάτων εξωσχολικού αθλητισμού. Ήδη με τις νέες ρυθμίσεις τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής δεν μπορούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητες αυτές, δεδομένου ότι δεν ανήκουν πλέον στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πρέπει να αποκατασταθεί καθεστώς παρόμοιο εκείνου που ίσχυε πριν από την εφαρμογή του ν. 2817/2000, για την ενιαία αντιμετώπιση των θεμάτων σχολικού και εξωσχολικού αθλητισμού από τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ψήφιση της προτεινόμενης διάταξης.

Παράγραφος 4
Τα μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων και ΕΠ των ΤΕΙ υποχρεούνται να διαμένουν μόνιμα στον τόπο που εδρεύει το Τμήμα στο οποίο υπηρετούν, ενώ η μη τήρηση της υποχρέωσης τους αυτής συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα. Έτσι ορισμένοι καθηγητές που υπηρετούν σε περιφερειακά Τμήματα αναγκάζονται να διαμένουν μακριά από τις οικογένειες τους ή να μετακινούνται συνεχώς εκατοντάδες χιλιόμετρα από την έδρα του πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, επειδή ο σύζυγος είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αποσπάστηκε στον τόπο μόνιμης διαμονής της οικογένειας.
Υπολογίζεται ότι η αιτούμενη ρύθμιση δεν πρέπει να αφορά μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών. Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, για το οποίο είναι διαθέσιμα ακριβή στοιχεία, είναι γνωστό ότι υπάρχουν 10 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας που είναι σύζυγοι μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Λαμβάνοντας υπόψη την οξύτητα του προβλήματος στα Ιωάννινα εκτιμάται ότι από την ρύθμιση που προτείνεται θα ευεργετηθούν περίπου 20-25 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων σε ολόκληρη την χώρα.
Τέλος σημειώνεται ότι με την προτεινόμενη ρύθμιση δεν θα λυθεί μόνο ένα μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειες μελών ΔΕΠ ή ΕΠ που υπηρετούν σε περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αλλά δε θα δαπανάται και πολύτιμος χρόνος για ενέργειες της Διοίκησης στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Επιπλέον, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης δέσμης μέτρων, η ρύθμιση αυτή θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την προσέλευση ικανών, νέων σε ηλικία, επιστημόνων στα περιφερειακά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράγραφος 5
α) Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, μεταξύ άλλων επιστημονικών στελεχών του Κύριου Προσωπικού του, υπηρετούν και τρεις κατηγορίες Παρέδρων: α) Μόνιμοι Πάρεδροι, β) Μόνιμοι Ειδικοί Πάρεδροι και γ) Πάρεδροι επί θητεία. Σύμφωνα με τις διατάξεις για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της παρ. Α6, άρθρου 25 του ν. 1566/85 (ΦΕΚ 167/Τ.Α785) «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»: «Θέσεις μονίμων παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου μπορούν να καταλάβουν όσοι έχουν: α. Τριετή, τουλάχιστον υπηρεσία ως Πάρεδροι με θητεία ή ειδικοί επιστήμονες του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. β.  Τριετή τουλάχιστον υπηρεσία ως σχολικοί σύμβουλοι». Ελάχιστοι μόνιμοι Ειδικοί Πάρεδροι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. οι οποίοι έχουν πολλαπλάσια προσόντα από τα απαιτούμενα για την κατά τα ανωτέρω κατάληψη θέσεων μονίμων Παρέδρων. και μάλιστα διαθέτουν τα ανωτέρω προσόντα «σωρευτικά» (α και β ανωτέρω), ενώ εκτελούν επί οκτώ χρόνια το έργο του Παρέδρου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο δεν μπορούν να εξελιχθούν στις θέσεις του μόνιμου Παρέδρου, όπως άλλοι συνάδελφοί τους, και να λάβουν τις αντίστοιχες αποδοχές, λόγω έλλειψης θέσεων μονίμων Παρέδρων που να αναφέρονται στις συγκεκριμένες ειδικότητες τις οποίες έχουν οι μόνιμοι αυτοί Ειδικοί Πάρεδροι.
Θα πρέπει να επισημανθεί, επίσης, ότι οι αναφερόμενοι στην προτεινόμενη διάταξη Ειδικοί Πάρεδροι έχουν σημαντική εκπαιδευτική προϋπηρεσία τριάντα (30) περίπου ετών και σημαντική προσφορά στο εκπαιδευτικό λειτούργημα, επελέγησαν δε και υπηρέτησαν μακροχρόνια (επί 8 και πλέον έτη) και ως Σχολικοί Σύμβουλοι και στη συνέχεια εντάχθηκαν σε θέσεις Ειδικών Παρέδρων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, θέσεις στις οποίες υπηρετούν για διάστημα μεγαλύτερο των επτά (7) ετών.
Θα πρέπει να επισημανθεί, ακόμη, ότι και οι «Ειδικοί Επιστήμονες» που υπηρετούσαν κατά το παρελθόν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με την διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 2009/1992 (ΦΕΚ 159/Τ.Α792) εντάχθηκαν αυτοδίκαια σε προσωποπαγείς οργανικές θέσεις μονίμων Παρέδρων της ειδικότητας τους με διάταξη παρόμοια με την προτεινόμενη.
β) Το Ινστιτούτο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Ι.Τ.Ε.) είναι, όπως και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, δημόσια υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδρύθηκε βάσει του άρθρου 14 του ν. 1404/1983 που αναφέρεται στη δομή και λειτουργία των ΤΕΙ και λειτουργεί από το έτος 1983 μέχρι σήμερα.
Το κύριο προσωπικό του ΙΤΕ προβλέπονται επτά (7) θέσεις συμβούλων και δέκα (10) θέσεις εισηγητών οι οποίοι διορίζονται με τριετή θητεία, με δυνατότητα ανανέωσης.
Σήμερα, στο κύριο προσωπικό του ΙΤΕ, υπηρετεί και εισηγητής που δεν ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ ούτε έχει άλλη θέση στο δημόσιο, και με συνεχείς ανανεώσεις θητείας και επαναδιορισμό έχει υπηρεσία στη θέση αυτή άνω των δέκα πέντε ετών.
Θεωρείται, λοιπόν, δίκαιο και συμφέρον για την υπηρεσία, το συγκεκριμένο μέλος του κύριου προσωπικού να εξακολουθήσει να προσφέρει την εμπειρία και τις υπηρεσίες του σε αντίστοιχη θέση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, εν όψει των αλλαγών στο ΙΤΕ λόγω λειτουργίας του ΕΣΥΠ.

Παράγραφος 6
Με τη διάταξη της παραγράφου αυτής δίνεται εξουσιοδότηση για έκδοση προεδρικού διατάγματος, προκειμένου να καταρτιστεί ο Οργανισμός και να ρυθμιστούν υπηρεσιακά θέματα της Ακαδημίας Αθηνών.

Παράγραφος 7
Με τη διάταξη αυτή μετονομάζεται η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και συνιστάται και νέα Διεύθυνση σχετική με την Πληροφορική. Η λύση αυτή είναι απαραίτητη λόγω του μεγάλου όγκου του αντικειμένου που έχει σωρευτεί και της αναγκαίας και επείγουσας προσαρμογής των αρμοδιοτήτων στη σημερινή ανάγκη του Υπουργείου και στην εξέλιξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Παράγραφος 8
Με τη διάταξη αυτή προστίθενται νέες ασθένειες σε αυτές που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων. Για κάποιες από αυτές είχε, ενώπιον της Βουλής, υποσχεθεί ο Υπουργός Παιδείας ότι θα τις μελετήσει και θα δώσει λύση. Πρόκειται πράγματι για σπάνιες περιπτώσεις νέων ανθρώπων, που οφείλουμε να δούμε με προσοχή και ευαισθησία.

Παράγραφος 9
Με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρείται η ομαλοποίηση και αντικειμενικοποίηση των διατάξεων περί εγγραφής μαθητών των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών που διαγράφονται από τις σχολές αυτές σε σχολή επόμενης προτίμησης τους. Ειδικότερα ομαλοποιείται η διαδικασία εγγραφής σε σχολή επόμενης προτίμησης των μαθητών των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών που διαγράφονται από τις σχολές αυτές για λόγους υγείας ή υγειονομικούς ή προκειμένου για σπουδαστές του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων οι οποίοι διαγράφονται για λόγους πτητικής ανεπάρκειας. Η μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι για τους διαγραφόμενους για λόγους υγείας από όλες τις σχολές πλην του τμήματος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων εγγράφονται σε σχολή επόμενης προτίμησης τους για την οποία έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτή του τελευταίου εισαχθέντα στη σχολή αυτή, εφόσον υποβάλλουν αίτηση εντός δύο μηνών από τη διαγραφή τους. Αποτέλεσμα αυτής της ρύθμισης είναι να γίνονται εγγραφές στο πρώτο έτος σπουδών φοιτητών ακόμη και τον Μάιο, δηλαδή λίγο πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους με αποτέλεσμα να προκαλούνται δυσλειτουργίες στα Ιδρύματα. Αντίθετα, για τους διαγραφόμενους από το τμήμα Ιπταμένων της σχολής Ικάρων για λόγους υγειονομικής ακαταλληλότητας (υγείας) ή πτητικής ανεπάρκειας παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής σε σχολή επόμενης προτίμησης για την οποία έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον ίση με αυτήν του τελευταίου εισαχθέντα το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από αυτό της διαγραφής τους. Η διάκριση αυτή όσον αφορά τους διαγραφόμενους για λόγους υγειονομικής ακαταλληλότητας προκαλεί τις εύλογες διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων του τμήματος Ιπταμένων της σχολής Ικάρων που ακόμη και αν διαγραφούν στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο) υποχρεώνονται να χάνουν ένα έτος αφού παραπέμπονται στο επόμενο. Την άδικη αυτή μεταχείριση επιχειρεί να θεραπεύσει η προτεινόμενη διάταξη και παράλληλα θέτει ένα χρονικό όριο (15 Νοεμβρίου) για την εγγραφή το ίδιο ακαδημαϊκό έτος με αυτό της διαγραφής τους στη σχολή επόμενης προτίμησης ενώ οι διαγραφόμενοι μετά το χρονικό αυτό όριο θα παραπέμπονται το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από αυτό της διαγραφής τους.

Παράγραφος 10
Με την παράγραφο αυτή, επειδή υπήρξε διχογνωμία αν παρέχεται και στο νοσηλευτικό προσωπικό το επίδομα της παρ. 12 του άρθρου 10 του ν. 2327/1995, προβλέπεται ευθέως ότι περιλαμβάνεται και το προσωπικό αυτό στη σχετική πρόβλεψη του ν. 2413/1996.

Παράγραφος 11
Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αρμοδιότητα σε θέματα ΑΕΙ και εν γένει δημόσιας εκπαίδευσης. Με τη διάταξη επεκτείνεται η αρμοδιότητα σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με το Υπουργείο.

Παράγραφος 12
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 9 του ν. 2909/2001 (ΦΕΚ 90 Α΄) οι αξιολογικοί πίνακες των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταρτίζονται ανά διετία και ισχύουν από τη 1η Σεπτεμβρίου του έτους κατάρτισης μέχρι την 30η Ιουνίου του μεθεπόμενου έτους. Ήδη έχει δρομολογηθεί η κατάρτιση των παραπάνω πινάκων για τη διετία που αρχίζει από 1/9/2002 και με τη διάταξη καλύπτεται η περίπτωση μικρής καθυστέρησης στη διαδικασία.

Παράγραφος 13
Από την εφαρμογή του Π.Δ. 25/2002 προέκυψε ότι οι υπηρετούντες ήδη προϊστάμενοι γραφείων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και οι υπηρετούντες α) ως προϊστάμενοι γραφείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΔΕ) στην περιοχή των οποίων λειτουργούν ΤΕΕ και β) ως υπεύθυνοι των τμημάτων εκπαιδευτικών θεμάτων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης των διευθύνσεων ΔΕ, δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι σε θέσεις προϊσταμένων των γραφείων τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, επειδή δεν έχουν διδακτικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες ΤΕΕ για δύο έτη εντός της τελευταίας πενταετίας, αν και ασκούσαν υπέρτερα και σημαντικότερα καθήκοντα σε θέματα τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αυτό αντιμετωπίζεται με την προτεινόμενη διάταξη.

Παράγραφος 14
Έχει διαπιστωθεί δυσχέρεια στη στελέχωση με εκπαιδευτικούς των δυσπρόσιτων σχολείων εξαιτίας της απροθυμίας εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν σε αυτά λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσης. Επομένως, είναι αναγκαίο να καθιερωθεί ιδιαίτερο κίνητρο για την προσέλκυση εκπαιδευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων αυτών.

Παράγραφος 15
Στον πρόσφατο νόμο 2986/2002 έχει γίνει πρόβλεψη για τη δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης για πρόσθετη απασχόληση στους υπεύθυνους των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), τους εκπαιδευτικούς των Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), στους υπεύθυνους των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), καθώς και στους υπεύθυνους των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων τεχνολογιών (ΠΛΗΝΕΤ). Έχουν παραλειφθεί από τις ρυθμίσεις αυτές οι υπεύθυνοι των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων και Αγωγής Υγείας. Είναι επομένως αναγκαίο να προωθηθεί η προτεινόμενη διάταξη.

Παράγραφος 16
1. Για τους διοριστέους εκπαιδευτικούς, που είναι πολύτεκνοι, δεν υπάρχει ιδιαίτερη μεταχείριση ούτε για την πρόσληψη ούτε για την τοποθέτηση. Θα μπορούσαν να προηγούνται τουλάχιστον στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και να μοριοδοτούνται, με κάποια μόρια, κατά τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, εφόσον επιτυγχάνουν τη βαθμολογική βάση. Αυτό είναι σύμφωνο με τη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 2 του Συντάγματος. Θα μπορούσε επομένως να προωθηθεί  η προτεινόμενη διάταξη.

Παράγραφος 17
Στο άρθρο 14, παράγραφος 16 του ν. 1566/1985 προβλέπεται ότι σε περίπτωση που οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο των διδασκόντων, ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει την κάλυψη των ωρών αυτών σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου εφόσον δεν υπάρχει προσφορά προαιρετικής υπερωριακής διδασκαλίας. Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται, επειδή οι σύλλογοι των διδασκόντων δυσκολεύονται να αναθέσουν υπερωριακή διδασκαλία στις περιπτώσεις που οι εκπαιδευτικοί δεν προθυμοποιούνται να την αναλάβουν. Έτσι προτείνεται η παρούσα διάταξη.

Παράγραφος 18
Η προσθήκη στην παρ. 4 του κεφαλαίου Α΄ του άρθρου 4 του ν. 2817/00 προτείνεται, γιατί τα απαιτούμενα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς προσόντα των αναπληρωτών είναι πολύ αυξημένα, με συνέπεια να μην υπάρχουν υποψήφιοι.

Παράγραφος 19
Προτείνεται η αντικατάσταση της παρ. 3 του κεφ. Β΄ του άρθρου 4 του ν. 2817/00, ώστε η αρμοδιότητα πρόσληψης ιδιωτών σε κλάδους ειδικής αγωγής, την οποία με το ισχύον νομικό καθεστώς είχε ο Υπουργός Παιδείας, να περιέλθει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και στα Περιφερειακά Συμβούλια που συνιστώνται και ρυθμίζονται σχετικά θέματα.
 
Παράγραφος 20
Προβλέπεται πρόγραμμα για την προώθηση της Ευρωπαϊκής κινητικότητας των νέων, την ενίσχυση της μάθησης και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους μέσω της γνωριμίας και εξοικείωσης με τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Παράγραφος 21
Παρατείνεται για δέκα τέσσερις ακόμη μήνες η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, για να ολοκληρώσει το έργο του.

Παράγραφος 22
Με τη διάταξη αυτή δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους που έχουν απολυτήριο ενιαίου λυκείου το έτος των εξετάσεων (και καταλαμβάνουν το 90% των θέσεων) να καταλάβουν και τις κενές θέσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν καταλαμβάνουν υποψήφιοι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ενιαίου λυκείου, στο πλαίσιο του ποσοστού 10%.

Παράγραφος 23
Με τη διάταξη αυτή καλύπτεται το θέμα της ισοτιμίας των απολυτηρίων τίτλων ενιαίου λυκείου και ΤΕΕ Β΄ κύκλου ως προς τους διορισμούς, ευθυγραμμίζεται η διάρκεια σπουδών των εσπερινών ΤΕΕ με αυτή των εσπερινών ενιαίων λυκείων και παρατείνεται η δυνατότητα εισαγωγής σε ΤΕΙ.

Παράγραφος 24
Με την διαθήκη του διαθέτη Βασιλείου Σιβιτανίδη ορίσθηκε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, μεταξύ άλλων μετέχουν:  α) ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ως Πρόεδρος, β) ο εκάστοτε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ως Αντιπρόεδρος και  γ) ο εκάστοτε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ως μέλος.
Σύμφωνα με το άρθρο 89 του Συντάγματος απαγορεύεται στους Δικαστικούς Λειτουργούς, εκτός των περιπτώσεων που ορίζονται ρητώς σε αυτό, να παρέχουν κάθε άλλο έργο, έστω και αν ανατίθεται με δήλωση βούλησης ιδιώτη αιτία θανάτου. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 89 του Συντάγματος, η αντικατάστασή τους από συμβούλια θα γίνει με νόμο. Συνεπώς, με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Σιβιτανιδείου Σχολής, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Κρίνεται σκόπιμο, για να είμαστε κοντά στη βούληση του διαθέτη, αν και συνταγματικά δεν είναι απαραίτητο, να ορισθεί: στη θέση του Προέδρου του Α.Π., ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και στη θέση του Εισαγγελέα του Α.Π., ο αρχαιότερος Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ακόμη με τη διάταξη γίνεται μία μικρή τροποποίηση των προσόντων του Γεν. Διευθυντή της Σχολής.

 
Άρθρο 7

Ρυθμίζονται σε πάγια βάση τα θέματα διορισμού εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από υποψηφίους που επιτυγχάνουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 75% των κενών θέσεων και από τους έχοντες μακρά υπηρεσία αναπληρωτών, σε ποσοστό 25%.
Για τους διορισμούς του έτους 2002 προβλέπεται ότι οι απομένουσες κενές θέσεις, μετά το διορισμό των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (ποσοστό 90%) και των υποψηφίων της επετηρίδας (ποσοστό 10%), θα καλυφθούν από υποψηφίους του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που έλαβαν τη βαθμολογική βάση (ποσοστό 25%) και από υποψηφίους που έχουν μακρά προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού.
Επίσης προβλέπεται ότι από το σχολικό έτος 2002-2003 θα συντάσσεται ενιαίος πίνακας αναπληρωτών από υποψηφίους που έχουν επιτύχει τη βαθμολογική βάση στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και από τους έχοντες προϋπηρεσία αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού με μοριοδότηση της βαθμολογίας και της προϋπηρεσίας τους, αντίστοιχα.

 
Κατόπιν αυτών ζητούμε από την Εθνική Αντιπροσωπεία την ψήφιση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.
Αθήνα, 29 Μαΐου 2002

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΚΩΝ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΠ.-ΑΘΑΝ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΔΗΜ. ΡΕΠΠΑΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΑΛΕΞ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΦΙΛΙΠ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ