/ Συνεντεύξεις


Για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Τρίτη, μίλησε στο Flash.gr ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής των Γενικών Εξετάσεων, κ. Νίκος Σπυρέλης. Γράφει ο Θάνος Λεβιδιώτης.

«Ηρεμία και αισιοδοξία»

Σε ποια σημεία πιστεύετε ότι θα πρέπει να εστιάσουν την Τρίτη την προσοχή τους οι μαθητές;
Οι μαθητές δεν έχουν παρά να είναι ψύχραιμοι, ήρεμοι και αισιόδοξοι. Να εστιάσουν την προσοχή τους στο να διαβάσουν καλά τα θέματα, να καταλάβουν τι τους ρωτάνε, και είμαι βέβαιος ότι θα απαντήσουν, άλλωστε φέτος η αναλογία υποψηφίων-επιτυχόντων είναι πολύ καλή. Ένα επίσης ευνοϊκό σημείο για τους υποψηφίους είναι ο τελευταίος νόμος που εντάσσει τα ΤΕΙ στην ανώτατη εκπαίδευση. Νομίζω ότι τα παιδιά, αν προσέξουν λίγο, θα έχουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Αντίστοιχα κάποιες συμβουλές για τους γονείς;
Να αφήσουν τα παιδιά ήρεμα να κάνουν τη δουλειά τους μόνα τους, εκείνα ξέρουν. Καταλαβαίνω πάρα πολύ την αγωνία τους, φέτος είναι και ο δικός μου γιος υποψήφιος και προσπαθώ και εγώ ο ίδιος να συγκρατηθώ. Οι γονείς θα πρέπει να σφίξουν τα δόντια και να ηρεμήσουν, να αφήσουν τα παιδιά μόνα τους να κάνουν τη δουλειά τους όσο μπορούν καλύτερα.

Από την εμπειρία σας, πώς βλέπετε την πορεία των φετινών εξετάσεων;
Το υπουργείο Παιδείας απ΄ όσο γνωρίζω είναι απολύτως έτοιμο για τη διεξαγωγή των εξετάσεων και είμαι βέβαιος ότι θα πάνε όλα καλά, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: Flash.gr