/ Συνεντεύξεις


Ο κ. Ευτύχης Κοντομάρης στον ΑΝΤ1 FM
Ημερομηνία καταχώρησης: 16/05/2001 17:49:50

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευτύχης Κοντομάρης ερωτάται αν ανησύχησε για το γιό του που συνελήφθη στη διαδήλωση, από την εκπομπή Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ με τον Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Χθες υπήρχε ένα θέμα το οποίο σας ενδιέφερε και προφανώς η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε ξεκινήσει από το σπίτι σε συζήτηση με το γιό σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι από το σπίτι, είχε ξεκινήσει από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων πριν ένα μήνα περίπου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Και είχατε κόντρα στο σπίτι με το γιο σας, ο οποίος ως φοιτητής.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όχι μόνο με το φοιτητή, με πολλούς, όχι κόντρες συζητήσεις πάνω στο νομοσχέδιο, με ανθρώπους που ασχολούνται με τα ΤΕΙ με ωρομίσθιους, με φοιτητές και των ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο που ξέρετε έχετε έδρα την Κέρκυρα, με τους πρυτάνεις, με το τεχνικό επιμελητήριο γιατί είμαι μηχανικός, με πάρα πολλούς. Είναι περίπλοκο το θέμα, αφορά όλη την κοινωνία ξέρετε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όντως ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή όταν έξω από τη βουλή ήταν ο γιος σας μαζί με άλλους συναδέλφους του και μέσα ήσασταν εσείς, και μάλιστα προς στιγμή συνελήφθη και μεταφέρθηκε όπως και οι υπόλοιποι. Πως αισθανθήκατε την ώρα εκείνη που ξέρατε ότι ο γιος σας είναι απέξω και εσείς μέσα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σαν πατέρας σε ένα βαθμό ανησύχησα αλλά νομίζω πολιτικά και από την άποψη της διεκδίκησης των παιδιών που έχουν δικαίωμα φαντάζομαι, και καθήκον και όραμα και δυνατότητες να διαμαρτύρονται και να διεκδικούν θα πρέπει να μιλήσετε με τους ίδιους. Νομίζω ότι είναι εκεί στην παράταξη στους φοιτητές, και καλό θα είναι κάποια στιγμή να τους δώσουμε και το λόγο να μιλήσουν και να πουν τις απόψεις τους.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Χαίρομαι που το λετε αυτό αλλά δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση σας ειλικρινά ως πατέρας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καμιά φορά είναι και περηφάνια αυτό με την έννοια ότι τα παιδιά έχουν μια άποψη, είναι ακαδημαϊκοί πολίτες, δεν είναι και μικρά παιδιά, δεν μπορείς να βάλεις ούτε οικογενειακή ούτε κομματική πειθαρχία, βεβαίως έχουν άποψη, είναι 21 χρονών και πολλές φορές μας βοηθάνε με τις απόψεις τους που είναι και υγιείς απόψεις και στη σωστή κατεύθυνση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως είχατε και ηθικό πρόβλημα, από τη μια πλευρά το κομματικό καθήκον, μπορεί και η προσωπική σας άποψη να συμφωνούσε με το νομοσχέδιο και από την άλλη ο γιος σας με τον οποίο προφανώς θα το είχατε συζητήσει.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι το κυρίαρχο είναι η βουλή, η άποψη που διαμορφώνεται μέσα από όλες τις απόψεις και των άλλων κομμάτων και των φορέων και βεβαίως και μέσα από τη συζήτηση που κάνει κανείς και με τους μεμονωμένους ανθρώπους, με τους συγγενείς, με τους φίλους, με τους τοπικούς παράγοντες που έχουμε εκεί στην Κέρκυρα, φοιτητές, καθηγητές, με όλους.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Μιλήσατε καθόλου μετά το περιστατικό με το γιο σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχήν να δω αν είναι καλά, χάρηκα που είναι γιατί πάνω από όλα καταλαβαίνετε σαν πατέρας ανησύχησα γιατί έγιναν κάποιες αψιμαχίες εκεί και οπωσδήποτε το ένα ήταν αυτό, η υγεία. Το άλλο είναι το νομοσχέδιο που βεβαίως πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες φαντάζομαι το Υπουργείο παιδείας και θα βοηθήσουμε όλοι μας ώστε στην πράξη να υλοποιηθούν όλες αυτές οι αναβαθμίσεις που λεμε και να βελτιωθούν τα πράγματα, να πάμε πιο μπροστά. Εκεί νομίζω ότι πρέπει να ακούσουμε και τα παιδιά και τους φοιτητές, και τα ΤΕΙ και τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, νομίζω ότι ξεκινάμε τώρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου σε μια υλοποίηση και οι ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας είναι μεγάλες. Πιστεύω να ανταποκριθούμε όλοι, να βοηθήσουμε όλοι, και το Υπουργείο να πάρει πρωτοβουλίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Να δούμε αν θα πείσετε πάνω από όλα το Σπύρο και μετά όλους τους υπόλοιπους ως πατέρας. Ευχόμαστε να μην βρεθείτε πάλι σε τέτοια δύσκολη στιγμή.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κοιτάξτε αυτά είναι ανθρώπινα, όλοι έχουμε οικογένειες, δεν είμαι ο μοναδικός, σε όλες τις ελληνικές οικογένειες υπάρχει αυτό, δημοκρατία έχουμε, ο καθένας έχει την άποψή του, πρέπει να είναι σεβαστή σε όλους και από όλους και μέσα στην οικογένεια και παντού.

Πηγή είδησης: ANT1 - http://www.antenna.gr/news/show-article.asp?id=23880