/ Συνεντεύξεις



ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ :
Να χειροκροτήσουμε την κυβέρνηση (!!!)

ΠΛΗΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Την πλήρη στήριξή του στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη βουλή η κυβέρνηση για τα ΤΕΙ, δήλωσε στην εφημερίδα των Σερρών «Ανεξάρτητος» και στην Ειρήνη Παπαδάκη, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιάννης Ανθόπουλος.

Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως το επόμενο και ολοκληρωμένο βήμα, της προσπάθειας και των κινήσεων που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πολυσυζητημένο θέμα της ανωτατοποίησης των ΤΕΙ.
Βήμα το οποίο, όπως δήλωσε  ο βουλευτής του νομού Σερρών θα δώσει μία πολιτειακή, πολιτική και νομοθετική απάντηση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ήθελε να κατωτεροποιήσει τα ΤΕΙ.

«Επαναφέραμε τα ΤΕΙ στη φυσιολογική θέση τους, δηλαδή, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και γίνεται τώρα το επόμενο βήμα, όπως είχαμε δεσμευτεί στη βουλή προεκλογικά και όπως είχαν συμφωνήσει όλες οι πολιτικές παρατάξεις, να προχωρήσουμε στην ανωτατοποίηση τους, την οποία δικαίως τα ΤΕΙ κέρδισαν με την μακρόχρονη διαδρομή τους επί είκοσι περίπου χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Από εκεί και πέρα τίθεται ένα ουσιαστικό θέμα, εάν και κατά πόσο η αξιολόγηση πρέπει ν’ αποτελέσει προϋπόθεση της ανωτατοποίησης ή μια συνεχή υποστηρικτική διαδικασία σε όλη της φάση της πορείας τόσο των πανεπιστημίων όσο και των ΤΕΙ».

Ο κ. Ανθόπουλος τάχθηκε υπέρ της δεύτερης άποψης και σημείωσε ότι δεν κάνεις προαξιολόγηση για να εντάξεις στην ανώτατη εκπαίδευση ένα ίδρυμα, όταν την έχει ήδη κατακτήσει με το σπαθί του, αλλά κάνεις αξιολόγηση προκειμένου να καλύψεις τα όποια κενά, τις όποιες καθυστερήσεις, να βελτιώσεις τη λειτουργία του, για να είναι πιο αποδοτικό ανώτατο ίδρυμα στο μέλλον.

«Στηρίζω το νομοσχέδιο και μέσω της ομιλίας μου χθες από το βήμα της βουλής απέδειξα ότι πρόκειται για ένα θετικό έως και θετικότατο κυβερνητικό βήμα προς την κατεύθυνση, πέραν όλων των άλλων, και της ομογενοποίησης του εκπαιδευτικού συστήματος στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού χώρου. Δεν μπορούν οι απόφοιτοι των ΤΕΙ Ελλάδας να θεωρούνται πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης στην Ευρώπη και όχι στη χώρα τους. Και θα είναι άνιση η μεταχείριση ευρωπαίων πτυχιούχων που θα ‘ρχονται στη χώρα μας και θα θεωρούνται πτυχιούχοι ανώτατης εκπαίδευσης και συγκριτικά θα υπερέχουν από τους Έλληνες, που θα είναι και αυτοί πτυχιούχοι τεχνολογικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Όλα αυτά μαζί αν τα δούμε θα πρέπει, όχι να αποδοκιμάζουμε, αλλά να χειροκροτήσουμε την κυβέρνηση».