/ Συνεντεύξεις


O κ. Γ. Σουφλιάς στον ΑΝΤ1 FM

(Ημερομηνία καταχώρησης: 11/05/2001 17:38:34)

O άρτι επανακάμψας στη Ν.Δ. κ. Γιώργος Σουφλιάς μιλά στην εκπομπή ΛΙΓΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΛΑΠΤΕΙ με τον Κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ



../..
Να σας πω για την παιδεία. Η Ν.Δ. πήρε θέση. Και είπε κύριε τα ΤΕΙ για να γίνουν πανεπιστήμια, και είμαστε υπέρ του να γίνουν πανεπιστήμια να μπουν στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά θα γίνει αξιολόγηση πρώτα. Θέσις καθαρή, σταθερή και μάλιστα δεν είναι και φιλολαϊκή. Είναι θέσις αξιοκρατική. Η θέσις δι ενός νόμου τα ΑΕΙ να ονομάζονται ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μη πανεπιστημιακά είναι λαϊκισμός και άνευ ουσίας. Τί θα πει ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μη πανεπιστημιακά; Τα ΤΕΙ να αξιολογηθούν, να στηριχθούν και να έχουμε καθαρές λύσεις, όπως έχουν σε όλες τις άλλες χώρες. Τα αντίστοιχα ΤΕΙ τα κάναν πανεπιστήμια μετά από ενίσχυσή τους σε υποδομή, ανθρώπινο δυναμικό, αξιολόγησή τους, τα έκαναν πανεπιστήμια, αυτό να κάνουμε κι εμείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα πρέπει να πούμε περισσότερα για την παιδεία γιατί υπάρχουν φοιτητές που αναρωτιούνται μήπως βλάπτονται και τα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ εξίσου από αυτές τις ρυθμίσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ πιστεύω ότι βλάπτονται και τα δύο. Μόνο η αξιοκρατία στην εκπαίδευση και οι καθαρές λύσεις βοηθούν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και επομένως το μέλλον της Ελλάδος.


Πηγή είδησης: ANT1